Persbericht

Otterlo, 30 juli 2013

10 Augustus: theater, muziek en kunst op Zwoele Zomer Kindermiddag in het Kröller-Müller Museum

Op 10 augustus (van 11.00 tot 16.30 uur) organiseert het Kröller-Müller Museum weer een speciale Zwoele Zomer Kindermiddag, met maar liefst 14 bijzondere kindervoorstellingen en –activiteiten voor alle leeftijden… en natuurlijk alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

De festivaldag biedt voor ieder wat wils. Theatergroep Wie Walvis speelt Moustachio: een grappige, muzikale voorstelling over de liefde, Mark Heijnen nodigt in Sopacuwa iedereen uit op zijn minidraaimolen, maar je kunt ook kiezen voor een speciale rondleiding van kinderboekenschrijfster Lydia Rood. Ensemble Judique (i.s.m Internationale Muziekzomer) mengt theater en klassieke muziek in de bijzondere voorstelling ‘De kleine Juan’.

Met de kunstenaars en docenten van Cinekid kunnen kinderen ook zelf aan de slag: door een fantasievolle animatie te maken, of in een studio te testen of ze zelf een goede kunstverslaggever zijn. En dan natuurlijk snel naar Hotmamahot, voor de allerbijzonderste kunstpannenkoeken van Nederland. Of hou je juist van zelf knutselen, tekenen of zelfs borduren? Dan kun je terecht bij één van de vele doorlopende workshops, van o.a.BoekieBoekie, Lea Vervoort, Jelle

Korevaar en Aranea van Laar. Teveel om op te noemen. Maar… wie is toch die man (Scubabianchi) in die auto vol vissen?

Er zijn heerlijke pannenkoeken te koop, maar iedereen mag natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. De Zwoele Zomer Kindermiddag is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: € 16,80 voor volwassenen, € 8,40 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Museumkaart geldig voor museum, niet voor het Park. Tip: om tijd bij de ingang te besparen kunt u uw combikaartje alvast online kopen via www.hogeveluwe.nl.

Meer info: www.kmm.nl, Facebook, Twitter (@krollermuller), #ZwoeleZomer.

Het programma van de Zwoele Zomer komt tot stand in samenwerking met: Gemeente Ede, NJO Muziekzomer, Museumrestaurant Monsieur Jacques, Restaurant De Koperen Kop, Stichting Schrijvers School Samenleving, BoekieBoekie, Cinekid, HKU (faculteit theater), ArtEZ Hogeschool Arnhem/Nijmegen, Guido Pollemans en een keur aan boekers, kunstenaars en artiesten.