Zomervakantie in het Museum voor Communicatie: kinderen maken een wereldreis van een dag
Museumbezoekertjes reizen door zes verschillende landen in Het Rijk van Heen en Weer
Kinderen maken deze zomer een wereldreis in het Museum voor Communicatie. Vanaf zaterdag 19 juli tot en met zondag 31 augustus reizen ze door de landen van Het Rijk van Heen en Weer en ontdekken ze onder andere hoe buitenaardse wezens met elkaar communiceren.
Hoe bestel je limonade in een land waar je de taal niet spreekt? Hoe lezen blinden eigenlijk en op welke manieren kun je nog meer contact leggen met elkaar? Deze vragen onderzoeken de kinderen terwijl ze met de koffer in de hand een wereldreis maken door Droomland, Thuisland, Toenland, Anderland, Digiland en Vreemdland. De dobbelsteen bepaalt hun route en als de kinderen alle opdrachten hebben gedaan kunnen zij een favoriet land uitkiezen. De deelnemers maken bovendien kans op een koffer(tje) vol museumprijzen.
Bruinbrander: workshop Thuistaalwoorden
De wereldreis door Het Rijk van Heen en Weer is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun begeleiders, maar ook voor kinderen die Het Rijk van Heen en Weer al eerder hebben bezocht. Naast de wereldreis kunnen kinderen van 8 jaar en ouder tijdens deze zomervakantie deelnemen aan een workshop over thuistaalwoorden. Samen leggen ze een database aan van synoniemen voor alledaagse gebruiksvoorwerpen die alleen in hun eigen gezin voorkomen. Zoals het zelfverzonnen synoniem bruinbrander voor het tostiapparaat. Ook worden er dagelijks films vertoond en demonstraties gegeven over onze uitgebreide post- en communicatiehistorie.
Over het Museum voor Communicatie
Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont ook projecten en exposities rondom de impact van communicatie op mens en maatschappij. Voor meer informatie: www.muscom.nl.