Persbericht
Berg en Dal, 11 juli 2013
Zomerse activiteiten in het Afrika Museum
 
Tijdens het Zomerprogramma in het Afrika Museum bij Nijmegen staan op zondag 21 juli bijzondere activiteiten op het programma voor bezoekers van alle leeftijden. Op de tweede zondag in de reeks muziekzondagen treden Kodjo Agbodjalou en Ayaovi Koukousse uit Togo op in het Buitenmuseum.

Zomerprogramma

Pindakaas maken
Pinda’s komen uit warme landen, bijvoorbeeld landen in Zuid-Amerika en Afrika. De pinda’s worden gebruikt in allerlei gerechten of worden gegeten als tussendoortje. In de workshop maken kinderen samen met de Afrikaanse kokkin Daro zelf pindakaas. Om thuis op een boterham te smeren of een lekkere soep of saus van te maken!
De workshop vindt doorlopend plaats van 11.30 – 16.30 uur. Deelname € 1,50 p.p., ter plekke te voldoen.

‘Kunst om op te vreten’
Wie wordt er niet gelukkig van chocola? Helaas schuilt er achter chocola vaak nog het trieste verhaal over slavernij. Want hoewel slavernij al in 1948 overal ter wereld werd verboden, worden veel cacaobonen nog steeds geplukt door mensen die daar niet of nauwelijks voor betaald worden. Na een korte inleiding over slavernij gaan kinderen op eetbaar papier schilderen met echte, slaafvrije chocola van Tony’s Chocolonely’s. Ze mogen hun schilderij mee naar huis nemen of opeten!
Aanvang: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Deelname € 1,50 p.p., kaartjes zijn verkrijgbaar bij de museumkassa.

Rondleiding ‘Ontmoetingen’
In de rondleiding maken de deelnemers kennis met Afrika, Afrikaanse kunst en het Afrika Museum. Deze museumtour voert onder meer door de nieuwe museumzalen 1 en 2. In deze nieuwe opstelling zijn oude en nieuwe kunst ‘verbonden’ en heeft hedendaagse kunst een vaste plek gekregen.
Aanvang: 13.00 en 14.30 uur. Deelname is gratis.

Muziekzondag – Kodjo Agbodjalou en Ayaovi Kokousse (Togo)
Op zondag 21 juli laten Kodjo en Ayaovi het publiek genieten van swingende ritmes op djembé, drums en koebel en prachtige meerstemmige zang. Ze treden op bij de Chopbar in het Buitenmuseum
Aanvang: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

In de zomervakantie vinden dagelijks workshops en voorstellingen plaats voor bezoekers van alle leeftijden. Kijk voor een overzicht op www.afrikamuseum.nl
Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
– maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
– zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur