PERSBERICHT
29-07-2013

Zomer in de musea van Haarlemmermeer
Hou de agenda in de gaten voor leuke activiteiten.

Haarlemmermeer – Deze zomer organiseren Historisch Museum Haarlemmermeer en Museum De Cruquius een aantal leuke activiteiten. Zaterdag 3 augustus is de tweede ‘Haarlemmermeer in één dag’ tour mee te doen. Daarnaast is augustus Kindermaand en opent er een nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum Haarlemmermeer.

Het is zomer en daarom organiseren de musea leuke activiteiten voor in de vrije tijd. Het mooie weer is een goede reden om eens een wandeling of fietstocht te maken met de musea in de route en te genieten van het polderlandschap.

Zaterdag 3 augustus  kan je meedoen aan de ‘Haarlemmermeer in één dag’ tour. De tour is bedoeld om geïnteresseerden in één dag de basisgeschiedenis van Haarlemmermeer te vertellen. Je start om 11.30 uur bij Museum De Cruquius met een gratis rondleiding. Hier hoor je het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Na afloop kan je op eigen gelegenheid lunchen, bijvoorbeeld in Theehuis Cruquius naast het museum. Vervolgens start er in het Historisch Museum Haarlemmermeer een tweede gratis rondleiding om 14.00 uur. Hier wordt het verhaal opgepakt vanaf de droogmaking tot nu. Je kan beide of slechts een van de twee rondleidingen meedoen, aanmelden is niet nodig en vol is vol. Let op: je betaalt wel de reguliere toegangsprijs. Met een kaartje van één museum krijg je toegang tot beide musea op dezelfde dag.

Tijdens de kindermaand is er veel te doen in de musea. In Museum De Cruquius kan je elke woensdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur meedoen aan een stoompracticum. Deelname hieraan kost €1,00 per kind. Voor de leergierige jeugd biedt het museum speurtochten van €1,50 aan. Deelnemers aan de speurtochten wacht na afloop een leuke verrassing. Na je bezoek aan Museum De Cruquius kan je met je toegangskaartje naar het Theehuis, daar krijg je korting op een kidsmenu.

In Historisch Museum Haarlemmermeer kunnen er door jong en oud Oudhollandse spellen worden gespeeld op ‘het vliegveld’. Daarnaast zijn er activiteiten bij de huidige tentoonstelling ‘Meer boven Water’ zoals puzzelen en vissen. Kinderen kunnen in het Historisch Museum Haarlemmermeer op ontdekkingstocht met de Dik Trom speurtocht. Als de kinderen naar huis gaan kunnen ze grabbelen in de ton voor een klein presentje.

In het Historisch Museum Haarlemmermeer is tevens de tentoonstelling ‘De Kunst van Reflectie’ te bekijken, samengesteld door de KOH. Deze expositie bestaat uit drie delen die achtereenvolgend worden tentoongesteld. Momenteel is deel twee te bekijken en op 10 augustus opent deel drie.

Museum De Cruquius is op weekdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Historisch Museum Haarlemmermeer is de hele week behalve op maandag geopend van 13-17 uur. U kunt beide musea online vinden via www.museumdecruquius.nl en via www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl. Ook op Facebook en Twitter.