Herhaling: Zet Cruquius op het doek!

Haarlemmermeer – Museum De Cruquius roept publiek op om creatieve (kunst)werken in te zenden voor de nieuwe tentoonstelling ‘Cruquius op het doek’. Deze zal bestaan uit werk over gemaal De Cruquius, gemaakt door de fans van Cruquius. Het idee hiervoor ontstond naar aanleiding van het tv programma Sterren op het Doek dat onlangs in Museum De Cruquius werd opgenomen. De tentoonstelling is te zien in de kerstvakantie vanaf 21 december. Werk inzenden kan tot 15 december, u heeft dus nog maar 1 week!

Het Cruquiusgemaal is een populair monument voor tv programma’s. Afgelopen maanden kregen we bezoek van RTV NH, van Zo: Raymann, Altijd Wat en onlangs ook van het programma Sterren op het Doek. Geïnspireerd door alle tv aandacht gaat Museum De Cruquius een nieuwe tentoonstelling samenstellen met behulp van alle creatieve Cruquius fans!
Doe mee en maak een kunstwerk van of over gemaal De Cruquius. We hebben al leuke inzendingen binnen zoals een Quilt en een Computer rendering. Deze kunstwerken zijn straks allemaal te zien in de tentoonstelling ‘Cruquius op het doek’. Alle leeftijden mogen meedoen en alle 2d verbeeldingen zijn toegestaan: haken, schilderen, etsen, borduren, tekenen, quilten, glas-in-lood of wat u zelf bedenkt. Belangrijk is dat uw kunstwerk ophangbaar is als u het aanlevert (geen 3d werk). U kunt uw werk nog inleveren tot en met zondag 15 december. De tentoonstelling opent op 21 december. U kunt uw werk weer ophalen wanneer de tentoonstelling voorbij is.

Museum De Cruquius is van 4 november tot 15 februari enkel in het weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur en doordeweeks gesloten. Van 21 december tot 5 januari is het museum extra geopend op weekdagen van 10.00 tot 17.00 uur met uitzondering van de feestdagen 24,25 en 26 december en 1 januari. U kunt het museum online vinden via www.museumdecruquius.nl. Ook op Facebook en Twitter.