SLIEDRECHT-  Sluiten Maasvlakte 2 live in Baggermuseum.

Woensdag 11 juli a.s. vanaf 13:00 uur wordt de zeewering gesloten en verandert de kustlijn van Nederland definitief. Hare Majesteit de Koningin geeft het startsein. De ceremonie is vanaf 13:00 uur rechtstreeks te volgen in het Nationaal Baggermuseum. Op dat moment vindt het hoogtepunt in de aanleg van de Maasvlakte 2 plaats. Dan wordt rond doodtij, als de stroming minimaal is, het gat van de 11 kilometer lange zeewering gedicht.
De voorbereidingen rond de aanleg van Maasvlakte 2 begon in 2003. Het Havenbedrijf van Rotterdam sloot een contract af met de Nederlandse baggerbedrijven Van Oord en Boskalis. Nadat het werk startte zijn er perioden geweest dat tien sleephopperzuigers 1,8 miljoen kubieke meter zand aanvoerden in één week tijd. Met de sluiting van de zeewering bereikt het omvangrijke werk thans een mijlpaal.
In het Nationaal Baggermuseum kunt u getuige zijn van deze bijzondere gebeurtenis dat in dit geval een uur eerder open gaat.

Openingstijden Nationaal Baggermuseum, Molendijk 204, Sliedrecht: dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00. Kijk ook op de website: www.baggermuseum.nl