Schermafbeelding 2013-11-29 om 14.58.53(Wij maken graag reclame voor onze landgenoten)
PERSBERICHT Amsterdam, 29 november 2013
Overdonderend debuut Vandekeybus 15 december in de Stadsschouwburg

Zondag 15 december, 20.30 uur keert What the Body Does Not Remember, het overdonderend debuut van choreograaf Wim Vandekeybus en zijn gezelschap Ultima Vez, eenmalig terug in Stadsschouwburg Amsterdam. Tickets zijn te koop via www.ssba.nl.

De Belgische choreograaf Wim Vandekeybus is een van de grootste namen in de internationale danswereld. Een favoriet van pers en publiek. Zijn debuut What the Body Does Not Remember was gelijk overdonderend. In New York kreeg hij er in 1987 de prestigieuze Bessie Award voor. “Ruig, brutaal, speels, ironisch, verbluffend.” The New York Times kwam bijvoeglijke naamwoorden tekort om de vernieuwende choreografie te prijzen.

In 2013 reist de opwindende dansklassieker opnieuw de wereld rond. Met een nieuwe cast van dansers. “Zesentwintig jaar later barst What the Body Does Not Remember opnieuw van energie”, aldus The Guardian. “Het verrassende is hoe totaal eigentijds de voorstelling voelt. Vandekeybus’ choreografie is afwisselend woest, humoristisch en enerverend, terwijl de cast danst met een koortsige inzet en scherpte.”

What the Body Does Not Remember is een explosieve voorstelling over agressie, angst en overgave. Het stuk balanceert op de rand van aantrekken en afstoten. Soms gaan de dansers van Ultima Vez individueel de confrontatie aan met elkaar, dan weer staan groepen tegenover elkaar. Het gevaar is bijna tastbaar, zeker als de dansers bakstenen de lucht ingooien en ze op het laatste moment weer opvangen. Of als ze elkaar lanceren en de ander moeten vertrouwen voor een veilige landing.

Websites Stadsschouwburg Amsterdam, Ultima Vez