Absolute topstukken uit de schatkamer van de Universiteit Leiden waren van 9 maart tot en met 30 juni 2013 te zien in de tentoonstelling

WERELDSCHATTEN!
Van Cicero tot Erwin Olaf
in Museum De Lakenhal te Leiden.

Van de 9de eeuwse codex Aratea, kaarten van Blaeu en tekeningen van grootmeesters als Rembrandt en Goltzius tot foto’s van Erwin Olaf: niet eerder was het mogelijk om deze zeldzame en kwetsbare stukken uit alle gelederen van de collectie in tentoonstellingsverband te bewonderen. Nu komt er een serie video’s tot stand waarin deskundigen vertellen over de bijzondere collectie.

De serie WERELDSCHATTEN wordt door Cinemaffia in Leiden gerealiseerd in opdracht van de Universiteit Leiden. Hier volgt de introductie van de serie door Rector Magnificus Prof. Carel Stolker. Als Rector Magnificus leerde Carel Stolker de bijzondere collecties van de Universiteit Leiden pas echt goed kennen. En dat gunt hij iedereen.

 

In 2011 gaven Museum De Lakenhal en Universiteit Leiden een opdracht aan Erwin Olaf om het Leidens Ontzet opnieuw in beeld te brengen. Het resulteerde in een historiestuk dat in Museum De Lakenhal te zien is en een serie portretten en stillevens die in de collecties van Universiteit Leiden opgenomen zijn.

Directeur Meta Knol van Museum de Lakenhal vertelt over dit meesterwerk:

 

http://about.me/cinemaffia