goddelijkengriezelig-animatie

Infofilm mocht de bijzondere tentoonstelling ‘Goddelijk en Griezelig, het geheim van de slang’ van het Afrika Museum onder de aandacht brengen door middel van een interactieve trailer. Infofilm stelde zich daarbij als doel dat deze trailer ook op alle populaire apparaten als iPhones en iPads zou werken. De maatvoering en integratie in de bestaande website is daarom zo gekozen dat deze zonder scrollen op de iPad kan worden bediend. Om het griezelige van de slang voor een groter publiek wat te verzachten is gekozen voor humoristische teksten op de buttons.

Bekijk de webtoepassing hier.

De tentoonstelling

Goddelijk en Griezelig. Het geheim van de slang

Vanaf 8 april 2012 is de tentoonstelling Goddelijk en Griezelig. Het geheim van de slang geopend voor het publiek. Deze interculturele tentoonstelling gaat over het oudste diersymbool ter wereld: de slang. De tentoonstelling laat in de vorm van oude en moderne kunst uit de hele wereld zien dat de slang vanaf de prehistorie tot op de dag van vandaag in alle culturen een bijzondere betekenis heeft.

Wat is het geheim van de slang? Op die vraag probeert de tentoonstelling een antwoord te geven. Voor het eerst worden objecten uit diverse culturen en tijden bijeengebracht in een verhaal dat zowel de etappen in het leven van mens en dier volgt als de diverse verschijningsvormen van de slang in de beeldende kunst.  Topstukken als het beroemde schilderij Lilith van John Collier naast eigentijdse tekeningen van Iris van Dongen, een verchroomde Adam en Eva als skelet door John Breed naast een installatie met verlichte beelden van de Haïtiaanse kunstenaar Edouard Duval Carrié, slangenstoelen ontworpen door Niki de Saint Phalle naast slangenzetels van Afrikaanse koningen, sieraden en tientallen magische slangenobjecten… de tentoonstelling verrast door ogenschijnlijk vreemde combinaties. De slang verbindt heden en verleden, westers en niet-westers.

Lees verder op de website van het Afrika Museum.