Persbericht
Berg en Dal,1 februari 2013
Voorjaarsvakantie in het Afrika Museum
 
Tijdens de voorjaarsvakantie, van 9 februari t/m 3 maart, zijn er dagelijks leuke activiteiten zoals de workshop ‘Stippels op je snoet’  waarbij kinderen zich prachtig kunnen schminken naar voorbeeld van Ethiopische kinderen op de foto’s uit de tentoonstelling ‘Faces of Africa’.
Daarnaast vindt op een aantal dagen de workshop ‘Afrikaanse muziek’ en de rondleiding ‘Ontmoetingen’ plaats.

Kinderworkshop ‘Stippels op je snoet’
Mensen versieren zichzelf om te laten zien wie ze zijn, bijvoorbeeld omdat ze bij een bepaalde groep horen. De foto’s in de tentoonstelling ‘Faces of Africa’ hangen in groepen bij elkaar. De lichaamsversiering van de mensen uit dezelfde bevolkingsgroep komt met elkaar overeen. In de workshop ‘Stippels op je snoet’ gaan kinderen zelf hun gezicht versieren, niet met kalk, zoals de mensen in Ethiopië, maar met schmink. De workshop vindt plaats in de tentoonstellingzaal van ‘Faces of Africa’.

Rondleiding ‘Ontmoetingen’
In de rondleiding maken de deelnemers kennis met Afrika, Afrikaanse kunst en het Afrika Museum. De rondleider neemt de groep mee langs een aantal highlights uit de museumcollectie. Ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Faces of Africa’ en ‘Josiah Onemu – Beelden van een bruggenbouwer’ worden meegenomen in deze museumtour.

Workshop ‘Afrikaanse muziek
Onder leiding van de muziekdocent maakt de groep kennis met diverse Afrikaanse instrumenten en leert men eenvoudige ritmes te spelen. Tickets zijn verkrijgbaar bij de museumkassa.

Kijk voor het programma van dag tot dag op de website www.afrikamuseum.nl

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Maud Relouw, coördinator PR/communicatie, tel. 024 – 6847276 of e-mail:m.relouw@afrikamuseum.nl