Tijdens de voorjaarsvakantie, van 15 februari t/m 9 maart, kunnen bezoekers van het Afrika Museum in Berg en Dal dagelijks deelnemen aan leuke activiteiten zoals de workshops ‘Pindakaas maken’ en Afrikaanse muziek. In de workshop ‘Slangenversierders’ maken kinderen een kunstwerk voor de slangengod Dan. De rondleiding ‘Ontmoetingen’ neemt bezoekers mee langs fraaie kunstwerken in het Binnenmuseum.
 
 Workshop ‘Slangenversierders’
In het West-Afrikaanse land Benin geloven veel mensen in de slangengod Dan. Aan de andere kant van de wereld, in Haïti, is er ook een slangengod: Dambala. Kinderen ontdekken in deze workshop wat die twee met elkaar te maken hebben. Na een korte inleiding in het Binnenmuseum maken ze in de workshop zelf een kunstwerk. Door de juiste kleuren, materialen en vormen te gebruiken wordt de god van hun keuze gunstig gestemd en misschien laat hij hun wensen en dromen wel uitkomen…

Pindakaas maken
In het Afrika online casino Museum kunnen kinderen zelf pindakaas maken met de Afrikaanse kokkin Daro. Om thuis op de boterham te smeren of een lekkere soep of saus van te maken!

Workshop Afrikaanse muziek
Muziek en dans zijn voor veel Afrikaanse volken een belangrijk expressiemiddel. Bij allerlei gelegenheden wordt muziek gemaakt, gedanst en gezongen. De muziekdocent laat de deelnemers kennis maken met Afrikaanse ritmes en instrumenten als de doundoun, djembé, schudkalebas en balafoon.

Rondleiding ‘Ontmoetingen’
In deze rondleiding ‘ontmoeten’ bezoekers Afrika en Afrikaanse kunst. De rondleider neemt de groep mee langs een aantal highlights uit de museumcollectie.

Kijk voor het programma van dag tot dag op de website www.afrikamuseum.nl

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur (in de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandagen geopend!)
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur