PERSBERICHT: Virtueel Platform HOT100 presenteert de aanstormende creatieve mediatalenten van 2012

Amsterdam 12 september 2012 – Vandaag maakt Virtueel Platform de namen bekend van de HOT100-talenten. Elk jaar selecteert het kennisinstituut voor e-cultuur de beste alumni op het gebied van kunst, media en technologie. Op 17 september worden de HOT100 gehuldigd tijdens het PICNIC-festival in EYE Amsterdam.

Kennismaken met de HOT100 kan door de talentengids te downloaden of te bestellen op www.virtueelplatform.nl/hot100, ze te bekijken op Pinterest of ze de hand te schudden op het PICNIC festival.

Virtueel Platform brengt dit jaar de HOT100 voor het zesde achtereenvolgende jaar bij elkaar op het innovatiefestival PICNIC. De talenten worden door Virtueel Platform getrakteerd op lezingen, er worden discussies opgezet, ze leren elkaar kennen, en ze maken kennis met de creatieve sector. Ook werken de HOT100 op de dag aan actuele vragen over digitale cultuur van onder andere ING/Nationale Nederland, Cinekid, VPRO, NOSop3, Uitgeverij Querido, Layar en GRRR.

Hoe word je HOT?
De lijst van HOT100 wordt samengesteld op basis van nominaties door docenten van ruim vijfentwintig Nederlandse hogescholen en universiteiten. Opleidingen met een relevant curriculum op het gebied van e-cultuur nomineren hun drie meest interessante alumni voor de HOT100. De nominaties zijn niet alleen gebaseerd op het eindexamenwerk, maar ook op een verwachting van de ontwikkeling van het talent in de toekomst.

De HOT100 als sprinkplank
De Virtueel Platform HOT100 biedt getalenteerde studenten een springplank voor hun carrière in de creatieve sector. Het HOT100 programma bestaat uit:
– een jaarlijks talentenboekje met profielen van de HOT100;
– bijeenkomst op PICNIC en contact met creatieve bedrijven en culturele instellingen;
– netwerk van HOT100 (van de afgelopen 6 jaar); de HOT100 Club;
– een groep specialisten die regelmatig door Virtueel Platform en anderen worden ingehuurd mee te denken over e-cultuurvragen bij Virtueel Platform SPRKR, workshops en bijeenkomsten.

HOT100 Club
Dit jaar is de zesde editie van de HOT100 Club, waarin alle HOT100 van de afgelopen jaren gebundeld zijn. Een overzicht van de HOT100 van vorige jaren, inclusief Nalden, Alexander Klöpping en vele anderen, staat op http://virtueelplatform.nl/activiteiten/virtueel-plaform-hot100/.

Volg de HOT100 via Twitter (@virtueelp en #VPHOT100)