PERSBERICHT

Op verkenningstocht in ‘Ah, wat lief!’
Tentoonstelling met workshops (5 oktober 2012 t/m 12 mei 2013)
 
Met een blafworkshop is gisteren, op dierendag, het startsein gegeven voor de tentoonstelling ‘Ah, wat lief!’ in Villa Zebra. In deze nieuwe expositie voor kinderen van 7 t/m 12 jaar staan dieren centraal. Met ‘Ah, wat lief!’ wil Villa Zebra kinderen laten nadenken over de rol die dieren spelen in hun dagelijks leven. Welke reacties roepen ze bij hen op en waarom? En hoe gaan we eigenlijk met dieren om?

In de tentoonstelling ‘Ah, wat lief!’ gaan kinderen met hun ouders of begeleiders op een spannende verkenningstocht naar dieren. Wat hebben de dieren van de kunstwerken gemeen en wat niet? Welke vinden ze lief? Kinderen komen bij een bezoek eerst in een hut. Daar ontmoeten ze dieren zoals wij ze nu veelal zien. In boeken, in de dierentuin of op de televisie in een cartoon.

In ‘Ah wat lief!’ in Villa Zebra tonen 20 kunstenaars hun werken. Van Annerose is een kleine Oerang Oetan- baby (Desire) te zien. Met dit prachtige kunstwerk probeert ze haar bezorgdheid over met uitsterven bedreigde dieren te verbeelden. Kunstenaarsduo Roos & Chris werd bij het maken van een beeld van twee kleine hondjes (Survival of the fittest) geïnspireerd door de Paris Hilton’s en Nicole Richie’s in deze wereld. Kleine schattige hondjes voor in de handtas. En dieren die van nature niet zo schattig ogen, zoals bijvoorbeeld slakken, zijn door TINKEBELL. voorzien van een karakter.

In de verkenningstocht die kinderen met hun ouders maken langs alle kunstwerken brengen kinderen met hun fantasie deze en de tientallen andere dieren tot leven. Zo bedenken ze een verhaal bij de aap die van een raketijsje zit te snoepen. Nog uitdagender is het verhaal van de kangoeroe en de boomstam. Viel de boomstam op de kangoeroe of kroop de kangoeroe er zelf onder? En zou de gekraagde kat ook gelaarsd zijn? De verkenningstocht verandert voor goed hoe kinderen naar dieren kijken!

In ‘Ah, wat lief!’ is werk te zien van de volgende kunstenaars: Annerose, Peter Bastiaanssen, Merijn Bolink, Anne van Eck, Wim van Egmond, Stefan Gross, Han Hogeland i.s.m. John Treffer, Eva Krause, Marjan Laaper, Tom Liekens, Christien Meindertsma, Rachel Nieborg, Onno Poiesz, Roos & Chris, Bart Siebelink, Marie Cécile Thijs, TINKEBELL. en Birgit Verwer.

‘Ah, wat lief!’ is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Fonds voor Cultuurparticipatie, Mondriaan Fonds, VSB Fonds en SNS REAAL Fonds.

Workshop ‘Ah, wat lief!’
Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kunnen kinderen na een bezoek aan ‘Ah, wat lief!’ een workshop volgen waarin ze hun ervaringen tot uiting brengen in een eigen kunstwerk. In de herfstvakantie zijn er alle dagen workshops (maandag gesloten).

Openingstijden
De tentoonstelling ‘Ah, wat lief!’ is te zien van 5 oktober 2012 t/m 12 mei 2013. Villa Zebra is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 – 17:00 uur. In de herfstvakantie van vrijdag 19 t/m zondag 28 oktober is Villa Zebra dagelijks open (gesloten op maandag) van 12:00 tot 17:00 uur. Er zijn dan ook iedere dag workshops voor de leeftijd 3 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar.

Villa Zebra  Stieltjesstraat 21  3071 JV Rotterdam  [t] 010 – 241 17 17  [e] post@villazebra.nl  www.villazebra.nl