‘Dochterbedrijf’ Cinemaffia maakte een videotrailer voor de tentoonstelling ‘Het Gewichtige Lichaam’ van Museum Boerhaave.
Sinds kort is Cinemaffia gevestigd in ons pand. Het is een klein flexibel productiebureau van Luc en Niels Busschots, zonen van Roger Busschots die samen met zijn tweelingbroer Infofilm leidt. Luc en Niels maken vooral korte en ‘snelle’ videoclips die het goed doen op YouTube en Vimeo.

Klik op onderstaande afbeelding om de videoclip te bekijken.
[nggallery id=7]

(van de website van Museum Boerhaave) “Museum Boerhaave presenteert van vrijdag 13 april 2012 t/m 9 september 2012 een uitdagende tentoonstelling over de verhouding dik-dun: Het Gewichtige Lichaam. Hiermee sluit het museum aan bij de actuele discussies rond eetstoornissen en obesitas.

Het Gewichtige Lichaam brengt de fascinerende omgang van de mens met zijn uiterlijk in beeld. Rode draad vormt de geschiedenis van het hongeren. Waarom besluiten mensen te stoppen met eten? Wanneer is er sprake van een verstoorde omgang met het lichaam? En zijn we vandaag de dag wel baas over ons eigen lijf?

Naast curieuze medische prenten en klassieke schilderijen neemt de tentoonstelling de bezoeker mee in hedendaagse kunst en fotografie van onder meer Vanessa Beecroft, Fernando Botero, John Isaacs, L.A. Raeven en Ivonne Thein.

De tentoonstelling was eerder te zien in Museum Dr. Guislain in Gent (België), waar zij ontvangen werd als een ‘pareltje over een onderwerp dat niemand onberoerd laat’.”