Bericht van The Publicity Company:
PERSBERICHT Amsterdam, 2 oktober 2013

Pathé presenteert 10 oktober ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’

posterVermeer[3]
 
Met Exhibition brengt Pathé internationale kunstexposities naar het witte doek. Donderdag 10 oktober, 20.00 uur is vanuit Londen eenmalig de tentoonstelling Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure te zien. In Amsterdam, Den Haag, Groningen en Delft, de geboortestad van Vermeer. Tickets (12,50 euro) zijn nu te koop via www.pathe.nl/exhibition en aan de kassa van de bioscopen.

Exhibition is een nieuwe evenementenserie waarin grote internationale kunstexposities, creatief gefilmd voor het bioscoopscherm, wereldwijd naar het witte doek worden gebracht. Na Manet: Portraying Life (11 april) en Munch 150 (27 juni) is donderdag 10 oktober de beurt aan Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure.

Johannes Vermeer (1632-1675) schilderde niet veel meer dan de dertig werken die we nu nog kennen. Voor deze bijzondere expositie belicht de National Gallery in Londen de relatie tussen Vermeers schilderijen en muziek, een populair thema in de Nederlandse schilderkunst. De film vertelt bovendien het complete verhaal van Vermeers leven, waarbij veel beroemde werken van de raadselachtige en boeiende kunstenaar in detail worden besproken.

Kunsthistoricus Tim Marlow presenteert de gefilmde expositie, geeft een exclusief kijkje achter de schermen en praat met experts zoals Taco Dibbits van het Amsterdamse Rijksmuseum, Quentin Buvelot van het Haagse Mauritshuis en Tracy Chevalier, de auteur van de verfilmde bestseller The Girl with a Pearl Earring.

De schilderijen: Staande virginaalspeelster en Zittende virginaalspeelster (National Gallery, Londen), Zittende vrouw aan het virginaal (privébezit, New York), De gitaarspeelster (English Heritage, Kenwood House, Londen), De muziekles (Royal Collection, Buckingham Palace, Londen), Diana en haar gezelschap, Gezicht op Delft en Meisje met de parel (Mauritshuis), Slapend meisje, De luitspeelster, Vrouw met waterkan, Meisjeskopje en Allegorie op het geloof (Metropolitan Museum of Art, New York), Het straatje, Het melkmeisje, Brieflezende vrouw in het blauw en De liefdesbrief (Rijksmuseum), Vrouw met weegschaal, Schrijvende vrouw in het geel, Meisje met de rode hoed en Meisje met de fluit (National Gallery, Washington) plus andere werken van Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw.

Sites Pathé Exhibition, trailer Vermeer, Exhibition on Screen, Vermeer and Music

De vier bioscopen
Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Delft en Pathé Groningen

Meer persinformatie: Darren Staines, t: 06 2154 2024, e: darren.staines@pathe.nl

Vriendelijke groet, Trix van Alphen en Natasja Wielandt
www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: info@publicy.nl