Veiling herleeft in Museum De Ronde Venen

Zaterdagmiddag 24 augustus herleeft de oude Vinkeveense Vaarveiling bij Museum De Ronde Venen. Deze middag worden de verse groente en bloemen weer verhandeld met de authentieke veilingklok. Vanaf 14.30 uur kunt u plaats nemen in de veilingbankjes en de spanning ervaren als de wijzer begint te draaien. Net als vroeger, bestaat de veilingwaar uit dagverse groente en bloemen van lokale kwekers en tuinders. De veiling wordt mede mogelijk gemaakt door De Kweektuin, Gerberakwekerij Simon Zwarts, tuincentrum Rijdes, kwekerij D. vd Most, kwekerij Cees Mooij en de kwekerijen van Ton en Jos Bunschoten.

De Vinkeveense Groente- en Fruitveiling heeft van 1917 tot 1980 een belangrijke rol gespeeld in het leven van de bewoners uit de regio. Hier werden de producten van tuinders uit de omgeving geveild. De geschiedenis van deze veiling ontdekt u in Museum De Ronde Venen.

Museum De Ronde Venen vertelt het verhaal over het ontstaat van het veenweidegebied. Onze vrijwillige rondleiders staan voor u klaar om u wegwijs te maken in dit unieke landschap en te vertellen over de bijzondere geschiedenis die het heeft gevormd.

Museum De Ronde Venen
Herenweg 240 Vinkeveen
T (0297) 262 223
E info@museumderondevenen.nl
Geopend van april t/m oktober op woensdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur
Entree: € 3,50 p.p.

www.museumderondevenen.nl