Persbericht
01-05-2013

‘Van Willem tot Willem’ compleet in Het Prinsenhof

Het portret van onze nieuwe Koning Willem Alexander wordt toegevoegd aan de tentoonstelling Van Willem tot Willem. Vier eeuwen Oranjeportretten in Delft. Vanmiddag om 14.00 uur wordt het laatste portret ‘Van Oranje’ toegevoegd aan de tijdelijke tentoonstelling in Museum Het Prinsenhof in Delft. Het portret van Koning Willem Alexander is de veertiende in de reeks Oranjeportretten en is op 27 april jl. gemaakt door stencil King Hugo Kaagman.

Veertiende portret
Patrick van Mil, directeur van Museum Het Prinsenhof, zal dit bijzondere veertiende portret vanmiddag toevoegen aan de tentoonstelling.
Van Mil: “Wij vonden dat Het Prinsenhof verplicht is om stil te staan bij de troonswisseling, als hét museum van Willem van Oranje, vader des vaderlands en stamvader van de Oranjes. Om in de traditie van de Oranjeportretten te blijven, wilden we de reeks direct compleet hebben. Geheel in Delftse stijl: in Delfts Blauw.”

Oranjedynastie
Ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander is tot en met 16 juni de tijdelijke tentoonstelling Van Willem tot Willem. Vier eeuwen Oranjeportretten in Delft te bezichtigen.
Waar anders dan in Museum Het Prinsenhof zijn alle portretten van de Oranjes bij elkaar te bewonderen; van Willem van Oranje tot en met Koningin Beatrix. Het Prinsenhof is de plek waar Willem van Oranje heeft gewoond en is gestorven. Voor het eerst zijn alle dertien Delftse Oranjeportretten van stadhouders, koningen en vorstinnen tentoongesteld. Dit biedt een unieke gelegenheid om antwoord te vinden op de vraag: ‘Wie was wie in de Oranjedynastie?’

www.prinsenhof-delft.nl