Op zondag 16 februari organiseert het Museum voor Communicatie een speciale themamiddag rond ‘ontwerpen’ en de tentoonstelling XXS Dutch Design.
 
In Nederland ontwerpen kunstenaars, filmmakers, fotografen en mensen uit andere disciplines in opdracht van PostNL postzegels. Waar komt deze traditie vandaan? En hoe vertalen deze ontwerpers hun vak naar het kleine oppervlak van een postzegel?
Conservator Patricia Deiser geeft een toelichting op het ontwerpproces van diverse postzegels. Ook gaat zij in op het ontwerp van de nieuwe koningspostzegel van het wereldberoemde ontwerpbureau Studio Job.
 
Striptekenaar Joost Swarte geeft een exclusief kijkje achter de schermen van zijn veelzijdige werk. Comics, postzegels, een frietkraam in Haarlem – de bandbreedte van zijn oeuvre is groot. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen het ontwerpen van zulke objecten? En hoe heeft hij het ontwerpen van een postzegel ervaren?
 
Haags ontwerpbureau Trapped in Suburbia heeft het concept voor de tentoonstelling XXS Dutch Design ontwikkeld. Zij vertellen over hun werk en hoe ze van de kleine 2D postzegels een grote 3D belevenis hebben gemaakt.
 
Wanneer:     zondag 16 februari
Tijd:              13:30 – 14:30 uur
Waar:            Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag
Entree:         Gratis op vertoon van een entreekaartje
Info:              www.muscom.nl
Graag aanmelden via aanmelden@muscom.nl