Test_Lab: The Graduation Edition 2013

 V2_ en Het Nieuwe Instituut presenteren op dinsdagavond 9 juli een internationale selectie werken van recent afgestudeerde kunstenaars en designers tijdens Test_Lab: The Graduation Edition 2013. Bezoekers zijn onder meer getuige van een live experiment waarbij een bluetooth-apparaat wordt ingeslikt, kunnen zich verdiepen in designscenario’s voor het modificeren van baby’s en zien van dichtbij een kaars die exact een mensenleven brandt.

Jongeren zijn een katalysator voor maatschappelijke verandering en laten ons de toekomst zien door deze vorm te geven en te maken. Aan het einde van elk academisch jaar brengt Test_Lab daarom in haar Graduation Edition een aantal buitengewone projecten bijeen van recent afgestudeerde Europese kunstenaars en designers. Dit jaar werkt V2_ daarin samen met Het Nieuwe Instituut.

Jo Caimo, Andre Castro, Jonas Lund, Agatha Haines, Custom Made Music, Benedikt Gross en Verena Friedrich demonstreren hun werk tijdens Test_Lab: The Graduation Edition 2013 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Verwacht naast de eerder genoemde voorbeelden ook een performance die een stem geeft aan Nigeriaanse spam e-mail, een machine die de toekomst van de kunstwereld voorspelt, kaarten die verrassende en sinistere relaties laten zien tussen het sociale en fysieke landschap van Los Angeles, en een concert met bijzondere zelfgemaakte instrumenten.

Test_Lab: The Graduation Edition 2013 is een co-productie van V2_ en Het Nieuwe Instituut en is onderdeel van zomerprogramma De Ruïne. De boekhandel van nai010 uitgevers in Het Nieuwe Instituut is deze avond open en verkoopt onder meer boeken die in samenwerking met V2_ zijn gemaakt. Het programma begint om 20 uur en het café is geopend tot en met 23.00 uur.

—-

V2_, Instituut voor de Instabiele Media is een interdisciplinair instituut voor kunst en media technologie in Rotterdam. V2_’s activiteiten omvatten onderzoek en ontwikkeling in haar lab, publicaties op het gebied van kunst en technologie en publieksactiviteiten zoals debatten, presentaties, exposities en workshops. (www.v2.nl)

Het Nieuwe Instituut viert de innovatieve kracht van architectuur, design en e-cultuur. De organisatie is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur. (www.hetnieuweinstituut.nl)