Ikzelf als groot fan van stripverhalen, kan het natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan om nog snel even iedereen aan te raden om de tentoonstelling ‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’ in museum Meermanno te bezoeken! De tentoonstelling is wegens succes verlengd, dus ga nu het nog kan!

Dit leuke museum in Den Haag laat in chronologische opzet de ontwikkelingen van het beeldverhaal in Nederland zien. De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden en is al bezocht door vele bezoekers. Er zijn originele tekeningen te bewonderen maar ook vele bijzondere strips. Het is leuk om al die oude strips te zien, ik denk dat sommige bezoekers het zich nog wel kunnen herinneren uit hun jeugd. Zelf kun je ook aan de slag. Zo kun je zelf een stripverhaal tekenen, en een stripgeluidenspeurtocht doen. En na al die actieve bezigheden kan je lekker relaxen in de zitkuil. Zo is er voor iedereen wat wils.

Dus ben je nou fan van het beeldverhaal of niet? Het is zeker een bezoek waard, maar doe dit wel snel! De tentoonstelling is nog te bezichtigen t/m 2 maart 2014.