Delft, 11 februari 2013
PERSBERICHT
Taxatiedag in Museum Het Prinsenhof

Nog ergens een oud Delfts Blauwe schoteltje liggen? Gevonden op zolder of via een erfenis gekregen? En nieuwsgierig naar het verhaal of de waarde ervan? Op zondag 24 februari brengen deskundigen van het internationale veilinghuis Bonhams een bezoek aan Museum Het Prinsenhof. Zij zullen dan hun oordeel geven over alle door u meegenomen objecten.

Het thema van deze taxatiedag is Delfts Blauw en Europees porselein maar de bezoekers kunnen ook andere objecten laten taxeren. Op vertoon van een geldig entreebewijs van Museum Het Prinsenhof bent u van harte welkom om tussen 11.00 en16.30 uur maximaal twee voorwerpen vrijblijvend en kosteloos te laten taxeren.

Hollands symbool
Deze taxatiedag vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Delfts Blauw. Kunst of Kitsch die nog tot en met 1 september 2013 te bezoeken is in Museum Het Prinsenhof. Delfts Blauw is een echt Hollands symbool, maar is het kunst, of is het kitsch? En wat is Delfts Blauw nou eigenlijk, is het aardewerk of keramiek? Ontdek hoe het dit oer-Hollandse aardewerk meer is dan een symbool alleen.

Museum Het Prinsenhof organiseert de tentoonstelling Delfts Blauw. Kunst of Kitsch in samenwerking met Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De musea zijn allebei wereldberoemd vanwege hun hoogstaande keramiekcollecties. Deze tentoonstelling is het begin van een langlopende samenwerking tussen de twee musea, die de kennis en topcollecties van beide instellingen koppelt.

Naast de taxatiedag organiseert het museum diverse lezingen en activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.ikhouvanblauw.nl