Op zaterdag 15 februari 2014 opent het Tabaksteeltmuseum de deuren voor het seizoen 2014. Het belooft een bijzonder jaar te worden, want het museum viert haar 30-jarig bestaan! Gedurende het hele seizoen worden speciale activiteiten georganiseerd om dit jubileum te vieren. De midwinterwandeling, die langs de oude tabaksschuren en tabaksakkers van Amerongen voert, is de eerste activiteit die op stapel staat.

De wandeling wordt ingeleid met een korte presentatie over de geschiedenis van de tabaksteelt door Wim Eimers, kenner van de tabakscultuur in Amerongen. Daarna neemt hij u mee voor een wandeling door historisch Amerongen en vertelt over de invloed die de teelt heeft gehad op de ontwikkeling van het dorp. De midwinterwandeling start om 14.00 uur in het museum en duurt tot ca. 15.30 uur.

De kosten van de midwinterwandeling bedragen € 5,- per persoon, inclusief toegang tot het museum en een kop koffie. Vooraf aanmelden via reserveren@tabaksteeltmuseum.nl o.v.v. het aantal personen of ter plekke bij de balie. VOL = VOL

Het komende seizoen biedt het museum weer veel aantrekkelijke en nieuwe activiteiten. Meer informatie hierover alsmede het jubileum is binnenkort te vinden op de website.

Het Tabaksteeltmuseum laat het verleden van de tabaksteelt in Amerongen en omgeving herleven. Het museum is dagelijks geopend van 13.00 – 17.00 uur. Op maandag gesloten.