SYMPOSIUM – RECHT OP RISICO
do 7 november | 13.30 – 18.00 uur | Scheltema Complex, Leiden
m.m.v.: Paul Koek, Meta Knol, Chris Keulemans, Koen Haegens, Jan Nekkers, Joost Rekveld, Martijn Engelbregt, Jeroen Doorenweerd, Elsa May Averill, Robijn Wendelaar, Prof. Jos van den Broek, Prof. Dr. Marcel Boumans e.a.

Op donderdag 7 november organiseert Utopisch Nest een symposium met de titel ‘Recht op Risico’. Dit is een term van Paul Koek die de leidraad in de programmering van Utopisch Nest vormt, zo ook voor dit symposium. In een tijd waarin veiligheid, controle en voorspelbaarheid centraal staan, ligt er een opdracht voor kunstenaars, kunstinstellingen en wetenschappers, om te dwalen en te onderzoeken zonder dat de uitkomst vaststaat. Na vier jaar programmeren vindt Utopisch Nest het tijd om de ervaring die het heeft opgedaan te delen en een balans op te maken.

Wat kunt u verwachten deze middag?
Chris Keulemans (directeur van de Tolhuistuin) is de presentator van een middag vol onverwachte gebeurtenissen. Diverse activiteiten passeren de revue: een tentoonstelling, een college, een ervaringswandeling en een repetitie. Bezoekers weten van tevoren niet welke kant zij opgaan, wel dat het is georganiseerd door kunstenaars en wetenschappers die bij Utopisch Nest betrokken zijn of zijn geweest, waaronder: EGBG (Martijn Engelbregt en Pavel van Houten), Elsa May Averill, Robijn Wendelaar, Jeroen Doorenweerd, Joost Rekveld en Nicola Kirkaldy. Econoom Koen Haegens vertelt hoe te overleven in de huidige ‘to go maatschappij’. Paul Koek (artistiek leider van de Veenfabriek) en Meta Knol (directeur Museum De Lakenhal) geven hun visie op ‘Recht op Risico’ waarna futuroloog Jan Nekkers de bezoekers de toekomst inslingert met ‘De onzekerheid van de toekomst ‘.

Wat is Utopisch Nest?
Utopisch Nest , opgericht in 2009, is een duurzame en avontuurlijke samenwerking tussen muziektheatergezelschap de Veenfabriek en Museum De Lakenhal. Kunstenaars en wetenschappers reageren op een specifiek onderdeel van de bestaande programmering van de Veenfabriek of Museum De Lakenhal. De inhoud is het vertrekpunt. Het experimentele, interdisciplinaire onderzoek is de methode.

Inschrijven kan nog tot 6 november:
Via: info@utopischnest.nl
Datum: do 7 november 2013
Tijd: 13.30 – 18.00 uur (deur open 12.30 uur)
Kosten:  € 15 / € 10,00 korting/student (inclusief koffie, thee, drankje)
Uitsluitend contant te betalen aan de kassa
Adres: Scheltema Complex, Marktsteeg 1, Leiden
Utopisch Nest,  071 – 5161896 / www.utopischnest.nl