Wetenschapsdag 28 oktober: Sterrewacht Leiden

Het nieuwe bezoekerscentrum
Laat u onderdompelen in de schoonheid van het heelal, en leer een beetje over de geschiedenis van de Leidse sterrenkunde en de moderne astronomie.
(Het bezoekerscentrum is vorm gegeven door Infofilm/Museummedia in Leiden. Er is tevens de prachtige tentoonstelling ‘Spectaculair heelal’ te zien, 50 indrukwekkende foto’s ter gelegenheid van 50 jaar ESO.)
Tijd: van 12.00 – 17.00u

Antieke sterrenkijkers
Bezoek de antieke sterrenkijkers in de geheel gerestaureerde koepels. De oudste telescoop , de houten zes-duims kijker, dateert van 1838. Als het vanavond helder is kunt u misschien wel de manen van Jupiter zien, of kraters en hele bergketens op de maan – verzorgd door de Werkgroep Leidse Sterrewacht.
Tijd: van 12:00 – 22:00 uur
Locatie: op het dak

SterrenQuiz
Altijd al eens een miljoen SterrenEuro willen winnen? Sla nu uw slag in de SterrenQuiz! Maar pas op… één fout antwoord en u gaat misschien met niets naar huis…
Tijd: van 12.00 – 17.00u
Locatie: Zaal C005

Tekenwedstrijd Vette Manen!
Voor de kleinsten, maar u mag zelf ook mee doen. Teken je favoriete maan na in ons zonnestelsel. Wordt het de gevaarlijke Io, of de mysterieuze Titan? Met de  leukste tekening win je een grote EarthBall…
Tijd: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Zaal B005

En ook….
Film over de restauratie van de Sterrewacht. Prachtig werk van de De Leidse Video en Smalfilm Liga.
Tijd: 13:00 uur
Zaal: C-104

In de stands

  • Maak kennis met amateurvereniging de Leidse Weer- en Sterrenkundige Kring.
  • Niet genoeg sterrenkunde op school? Leer over de Jongerenwerkgroep sterrenkunde en word lid!

Bron