WORKSHOP STEMTECHNIEK BIJ BEELD EN GELUID
Spreek je eigen Animal Cracker in

VanDuinWijdbeens (1024)
Hilversum – Heb jij het in je om stemacteur of actrice te worden? Tijdens de voorjaarsvakantie kun je dit komen ontdekken in Beeld en Geluid. Bekende stemacteurs Laura Vlasblom en Mandy Huydts geven in de voorjaarsvakantie tussen 16 februari en 3 maart verschillende workshops en presentaties over het vak van stemacteur. Zij geven bovendien tips bij het inspreken van je eigen Animal Cracker.
Een stemacteur spreekt de stemmetjes in van tekenfilms, cartoons en reclames. Dat heet dubbing, het Engelse woord voor nasycnhroniseren. Dubbing is een vak, dat veelal wordt uitgevoerd door acteurs,zangers en presentatoren. Ook André van Duin maakt de grappige dierenfilmpjes van Animal Crackers met deze techniek. Maar eigenlijk kan iedereen met talent en natuurlijk een beetje lef stemacteur worden. Hoe word je nou een stemacteur of stemartiest en wat zijn de eisen waar je aan moet voldoen als je een stem wilt inspreken? Waar moet je rekening mee houden en wat kun je verwachten? Tijdens diverse workshops en presentaties leggen professionele stemacteurs Laura Vlasblom en Mandy Huydts uit wat er allemaal bij komt kijken.

De workshops en presentaties zijn gratis toegankelijk met een kaartje voor de experience. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de voorjaarsvakantie is de Beeld en Geluid experience ook op maandag 18 en 25 februari geopend.  Kijk voor de exacte data en tijden van het voorjaarsvakantieprogramma op www.beeldengeluid.nl.

Workshopbegeleider Laura Vlasblom
Laura Vlasblom is zangeres, stemacteur en -regisseur. Al op heel jonge leeftijd debuteerde Laura bij Kinderen voor Kinderen, om via de meidengroep Frizzle Sizzle en diverse theaterproducties uit te groeien tot een bekende Nederlandse zangeres. Laura werkt al 25 jaar achter de schermen als stemacteur en regisseur van teken- en live-actionfilms. Laura is o.a. de stem van: Pippi Langkous in De nieuwe avonturen van Pippi Langkous, Katrien Duck in o.a. Ducktales, Ariel in de Kleine Zeemeermin, Yasmine in Alladin, Duimelijntje in de gelijknamige film en Barbie in alle Barbiefilms.

Workshopbegeleider Mandy Huydts
Mandy Huydts is al jaren werkzaam als zangeres en vocal coach. Ze begon op haar 9e bij Vara’s Kinderen voor Kinderen, zat 5 jaar in de jaren ’80 meidengroep Frizzle Sizzle en werkt al jaren als koorzangeres en vocal coach bij René Froger en de Toppers. Daarnaast zingt zij de backing vocals op cd’s van diverse artiesten als Jeroen v.d. Boom, Gerard Joling en Frans Bauer. Ook is zij al jaren werkzaam als regisseuse en stemactrice van series als Pokemon, Totally Spies en Wonderteam en de Zwanenprinses.