Infofilm maakt voor u geluidsimpressies. Zo maken wij een geluidsimpressie van het moment waarop het schot uit het radslotpistool Willem van Oranje doodde.

In samenwerking met Jeroen Nadorp van Bob Kommer Studios maakten we de geluidsimpressie. Uit het persbericht van het Museum Het Prinsenhof in Delft halen we de volgende info over het wapen: “Het is één van de bekendste feiten uit de vaderlandse geschiedenis: op 10 juli 1584 werd Willem van Oranje, Vader des Vaderlands, vermoord in Het Prinsenhof in Delft. Minder algemeen bekend is dat de moordenaar, Balthasar Gerards, voor zijn daad gebruikt maakte van een zogenaamd ‘radslotpistool’. Dankzij de Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren, vanouds genaamd ‘Het Meisjeshuis’, heeft Museum Het Prinsenhof nu een origineel 16de eeuws radslotpistool verworven. …

Op 1 april opent in Het Prinsenhof de tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje. De tentoonstelling toont de resultaten van het recente onderzoek naar de moord op Willem van Oranje. Aan de hand van de thema’s: Gebouw, Moordhal, Wapen, Slachtoffer en Dader zijn de belangrijkste deelonderzoeken onder de loep genomen. Bezoekers kunnen zo over de schouder van de onderzoekers meekijken. Vanaf 1 april zal ook het verworven radslotpistool in Het Prinsenhof te zien zijn, naast de twee kogelgaten die nog altijd als stille getuigen van de moord in de muur zitten.”

Ga voor meer informatie naar de website van Museum Het prinsenhof.