Persbericht                                                                 
Berg en Dal, 12 december 2013
Sfeervolle kerst in het Afrika Museum

In de kerstvakantie, van 21 december 2013 t/m 5 januari 2014, staan sfeer en gezelligheid centraal in het Afrika Museum in Berg en Dal. Op eerste kerstdag is het gospeltrio ‘Kia Singers’ te gast. Op tweede kerstdag verzorgt Total Praise Gospel Choir energieke en sfeervolle optredens. In de kerstvakantie kunnen kinderen een eetbaar schilderij maken met 100% slaafvrije chocola en leren ze Afrikaanse ritmes spelen in de muziekworkshop.

25 december: Kia Singers
De Kia Singers staan garant voor Afrikaanse a capella van hoog niveau en geven inspirerende en swingende optreden met een combinatie van jazz, swing en negrospirituals. Kia is het Angolese woord voor licht en komt uit het Kikongo, een dialect dat wordt gesproken in het noordelijk deel van Angola, Congo en Dem. Rep. Congo. De groepsleden zijn afkomstig uit Angola maar wonen tegenwoordig in Nederland. Hun muzikale inspiratie halen zij uit de Amerikaanse negrospirituals, waarin de Afrikaanse invloeden duidelijk aanwezig zijn.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur. Voor het bijwonen van een optreden betaalt u de museumentree.
Reserveren is niet nodig.

Het Total Praise Gospel Choir (TPGC) werd in 2010 opgericht door muzikale duizendpoot Stanley Clementina. Het koor bestaat uit 20 jongeren met een enorme passie voor muziek. Hun repertoire varieert van traditionele gospel tot hedendaagse pop en musicalsongs. Total Praise staat garant voor frisse en energieke optredens met sensationele samenzang. Deze succesformule brachten zij al eerder over op het Nederlandse publiek tijdens het EO- programma ‘Korenslag’ waar zij de finale wisten te bereiken. Op tweede kerstdag treedt dit enthousiaste koor op in het Afrika Museum waar ze uiteraard ook prachtige kerstsongs ten gehore zullen brengen.
Aanvang: 14.00 en 15.15 uur. Voor het bijwonen van een optreden betaalt u de museumentree.
Reserveren is niet nodig.

Workshops in de kerstvakantie
In de workshop ‘Kunst om op te vreten’ maken kinderen een prachtig kunstwerk op eetbaar papier met echte, slaafvrije chocola. Ze mogen hun schilderij mee naar huis nemen of meteen opeten!
Ook vindt in de kerstvakantie de workshop ‘Afrikaanse muziek’ plaats waarin kinderen én volwassenen kennis maken met ritmes en instrumenten van Afrika.

Kijk voor het volledige programma op www.afrikamuseum.nl onder Activiteiten -> Agenda
Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
– dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur (in de kerstvakantie ook op maandagen geopend)
– zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur
– Nieuwjaarsdag gesloten