Help Freek, word T. rex school
Scholenproject T. rex van start

In het nieuwe schooljaar kunnen basisscholen in heel Nederland T. rex school worden. Op T. rex scholen staan Tyrannosaurus rex en andere dinosauriërs volop in de schijnwerpers. Deelnemende scholen ontdekken het dinotijdperk met het T. rex lespakket en komen in actie voor de prijsvraag waarin bioloog Freek Vonk de hoofdrol speelt.

Op de website van Tientje voor T. rex zijn zes lessen te vinden voor het T. rex project: T. rex Expeditie, T. rex Ontwerpen, T. rex Voedselweb, T. rex Talenten, T. rex Survivaltips en T. rex Bottenbingo. Het pakket biedt lessen voor verschillende klassen en sluit aan bij de vakgebieden wereldoriëntatie en kunstzinnige oriëntatie.

Van 1 september tot 1 november kunnen scholen bovendien in de vorm van een prijsvraag een steentje bijdragen aan de komst van T. rex. De opdracht is om met de hele school een actie op te zetten om geld in te zamelen voor T. rex. Scholen mogen hiervoor zelf een geschikte vorm kiezen. De scholen met de meest succesvolle acties, winnen een bezoek van bioloog Freek Vonk of dino-expert Anne Schulp. Iedere school maakt kans op een educatief boekenpakket met natuur- en dinoboeken voor leerlingen van alle klassen. Ook scholen met de meest originele acties komen in aanmerking voor een boekenpakket. Het team van Tientje voor T. rex beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit de winnaars van de originaliteitsprijs.

Het scholenproject sluit aan bij de vondst van een T. rex skelet vorig jaar in Montana, V.S. Deze enorme vleeseter wil Naturalis graag naar Nederland halen. Daarmee is Naturalis het enige museum buiten Noord-Amerika dat deze legende onderdak biedt. Onze T. rex heeft inmiddels al duizenden fans die via Tientje voor T. rex  en Verbind uw naam aan T. rex helpen om haar naar Nederland te halen.

Meer informatie over het project is te vinden op de scholenpagina van www.tientjevoortrex.nl.