Delft,  7 oktober 2013

PERSBERICHT

Royale en schemer rondleidingen in Museum Het Prinsenhof

Vorst & Volk tijdens Maand van de geschiedenis

Oktober is Maand van de Geschiedenis. Het thema in dit tiende jaar is Vorst & Volk. Waar anders dan in Museum Het Prinsenhof komt dit thema zo goed tot zijn recht.

De plek waar de ‘Vader des Vaderlands’ Willem van Oranje heeft gewoond en is vermoord. Willem van Oranje stond op tegen de Spanjaarden en luidde daarmee het ontstaan van de huidige natie in. Maar hij vocht ook voor godsdienstvrijheid. Hij legde belangrijke fundamenten voor de cultuur waarin wij tot op de dag van vandaag samenleven. En daarmee heeft Willem van Oranje nog steeds betekenis in het leven van ons volk. Kom meer te weten over het leven van en de moord op Willem van Oranje tijdens de Maand van de Geschiedenis in Museum Het Prinsenhof te Delft.

Rondleidingen
Op vrijdagavond 11 en 18 oktober organiseert Museum Het Prinsenhof exclusieve ‘schemerrondleidingen’. Ontdek tussen 20.00u en 21.00u de geheimen van het voormalig hof van Willem van Oranje en het voormalig Agathaklooster. Naast deze schemerrondleidingen zijn er op zaterdagmiddag 12, 19 en 26 oktober Royale Rondleidingen over Willem van Oranje en de Opstand. In 60 minuten vertelt een gids alles over de Vader des Vaderlands tijdens een rondleiding door het museum. Reserveren voor deze speciale rondleidingen kan via educatie-erfgoed@delft.nl of via 015 – 2197927.

Het Steen
Tijdens de herfstvakantie kunnen jong en oud weer huiveren tijdens rondleidingen in de middeleeuwse gevangenis Het Steen. Deze vinden plaats onder leiding van een gids op dinsdag 22, woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 oktober van 12.00 – 12.30 uur. Kaarten kosten € 3,50 voor volwassenen en kinderen (8 tot 18 jaar) € 2,50 inclusief informatieboekje en korting op entree voor Museum Het Prinsenhof. Toegangskaarten zijn te koop bij Toeristen Informatie Punt Delft, tot uiterlijk 11.45 uur voorafgaande aan de rondleiding. Kijk voor de actuele data en tijden op www.prinsenhof-delft.nl/hetsteen

Voor meer informatie>>