PERSBERICHT
Delft, 18 februari 2013

Rondleidingen over Willem van Oranje, stadgevangenis Het Steen en Delfts Blauw

Tijdens de voorjaarvakantie organiseert Museum Het Prinsenhof dagelijks een half uur durende rondleiding òf over Delfts Blauw. Kunst of Kitsch òf over Willem van Oranje en de Opstand. De kosten bedragen slechts € 2,50 exclusief entree. De starttijd van alle rondleidingen is 14.00 uur.

Het Steen
Op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 februari vindt een rondleiding plaats door de middeleeuwse gevangenis Het Steen om 12.00 uur. Dit unieke onderdeel van het cultureel en monumentaal erfgoed van Delft is gebouwd in de 13e eeuw. De gevangenis ligt in het oude centrum en maakt deel uit van het Stadhuis uit de 16e eeuw. Hier werd de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards, gevangen gehouden, verhoord, gemarteld en ter dood veroordeeld. Er zijn nog echte martelwerktuigen te zien.
Kaartverkoop loopt via het Toeristen Informatie Punt (TIP). De prijs voor volwassenen is € 3,50 en € 2,50 voor kinderen (6 tot 18 jaar). Kaarten zijn te koop tot uiterlijk 11.30 uur op de dag van de rondleiding bij het Toeristen Informatie Punt, Kerkstraat 3.

Taxatiedag
Op zondag 24 februari brengen deskundigen van het internationale veilinghuis Bonhams een bezoek aan Museum Het Prinsenhof. Zij zullen dan hun oordeel geven over alle meegenomen objecten. Het thema van deze taxatiedag is Delfts Blauw en Europees porselein maar de bezoekers kunnen ook andere objecten, zoals schilderijen, zilver en juwelen, laten taxeren. Op vertoon van een geldig entreebewijs van Museum Het Prinsenhof bent u van harte welkom om tussen 11.00 en 16.30 uur maximaal twee voorwerpen vrijblijvend en kosteloos te laten taxeren.

Tentoonstelling
De tentoonstelling Delfts Blauw. Kunst of Kitsch is nog tot en met 1 september 2013 te bezoeken op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast geeft de expositie Delftse meesters van nu. Het Prinsenhof inspireert Christina Linaris-Coridou een beeld van haar opvatting over kunst, wat haar inspireert en van de rode draad in haar oeuvre. Deze is nog tot en met 10 maart te bekijken.

Meer informatie is te vinden via: http://www.erfgoed-delft.nl/activiteiten