Limes Vouchers: een stimuleringsregeling voor ondernemers

Romeinse_LimesVandaag lanceert Stichting Romeinse Limes Nederland een stimuleringsregeling voor ondernemers: de Limes Vouchers. Met deze regeling worden ondernemers uitgedaagd producten te ontwikkelen waarmee de bekendheid van de Romeinse Limes wordt vergroot. De Limes, de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk, is het grootste archeologische monument van Nederland en Europa.

Wat is de Limes Voucher?

De Limes Voucher is een stimuleringsbedrag voor ondernemers om een Limesproduct te ontwikkelen waarmee omzet gegenereerd wordt. Een product kan zowel een fysiek (fietskaart, taartje enz.) als niet tastbaar (arrangement, workshop, evenement) product zijn of een plan om een Limesproduct in de toekomst mogelijk te maken. Er zijn vouchers beschikbaar van € 500, € 1000 en € 1500. De Limes Vouchers kunnen aangevraagd worden tot 12 juni 2015 door ondernemers of bedrijven. Meer informatie en criteria voor deelname vind je op www.romeinselimes.nl/vouchers.

Romeinse Limes Nederland

De Limes Vouchers maken deel uit van een bred

e campagne om de bekendheid van de Romeinse Limes te vergroten. De komende jaren worden diverse projecten gelanceerd voor een breed publiek en het onderwijs. In 2015 vindt van 2 t/m 10 mei de jaarlijkse Romeinenweek plaats met activiteiten door heel het land en een Limesreis van oost naar west Nederland. Van mei t/m september vindt bovendien elk tweede weekend van de maand de Romeinse Limes Zomer plaats. De activiteiten ondersteunen de voordracht voor nominatie voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Organisatie

De Limes Vouchers worden uitgegeven door Stichting Romeinse Limes Nederland in partnerschap met de Nederlands Limessamenwerking: een samenwerkingsverband tussen provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.