Persbericht

Presentatie visie nieuwbouw Naturalis Biodiversity Center
 
Naturalis heeft na het verstrijken van de officiële bezwaarperiode voor de (ver)nieuwbouw in Leiden definitief gekozen voor het ontwerpteam bestaande uit Neutelings Riedijk Architects, Aronsohn Constructies, Bureau Huisman en Van Muijen en Ingenieursbureau DGMR.

De nieuwbouw betekent een uitbreiding van het huidige museum en voorziet verder in laboratoria, kantoren, depots en horecavoorzieningen. De keuze voor Neutelings Riedijk Architects is gebaseerd op de door hen gepresenteerde visie waarbij de bestaande huisvesting van Naturalis zo goed als onaangetast blijft, maar de nieuwbouw aan de noordzijde ervoor zorgt dat toch een volkomen nieuw concept wordt gerealiseerd. De twee gebouwen vormen ondanks het verschil in uiterlijk een eenheid.

Op woensdag 29 mei wordt in Naturalis de visie van 10.00 tot 11.00 uur aan de pers gepresenteerd. Aan de hand van de maquette lichten Michiel Riedijk, architect en Edwin van Huis, directeur van Naturalis, de visie en de toekomstplannen toe.
Neutelings Riedijk Architects was de laatste jaren al vaker succesvol met aansprekende culturele gebouwen, zoals het MAS in Antwerpen, het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum en het ontwerp voor het Dans- en Muziekgebouw in Den Haag. Naar alle verwachting zal de nieuwbouw medio 2017 worden geopend.