PERSBERICHT EN UITNODIGING
 
Pratende apparaten in het Museum voor Communicatie tijdens Designkwartier
Bezoekers maken 3D print van zichzelf tijdens festival van 16 tot en met 18 mei

Den Haag, 8 mei 2014. Het Museum voor Communicatie presenteert vanaf 16 mei pratende apparaten tijdens het Designkwartier, het eerste festival in Den Haag voor slow design, food en lifestyle. Babbelende telefoons, betonijzeren sculpturen die muziek maken en robot Bert die waarschuwt als de koffie klaar is: de pratende apparaten worden officieel geïntroduceerd tijdens het Designkwartier op 16, 17 en 18 mei.

Tot nu toe gebruikten mensen apparaten alleen als communicatiemiddel, maar de toekomst van communicatie toont dat er ook interactie mogelijk is tussen mens en apparaat zelf. Het Museum voor Communicatie toont vanaf 16 mei een serie ‘pratende apparaten’ van kunstenaars Peter van Loon, Akko Goldenbeld en ontwerper Eibert Draisma. Tijdens het Designkwartier kunnen bezoekers ook naar de tentoonstelling XXS Dutch Design met postzegelontwerpen van grote Nederlandse ontwerpers. Daarnaast besteedt het Museum voor Communicatie ruim aandacht aan 3D-printen. Vormgevers van &Design presenteren elke dag hun kennis en expertise op het gebied van 3D-printen en bezoekers van het museum kunnen een 3D print van zichzelf laten maken.

Het Designkwartier: primeurs uit Milaan, beeldende kunst en slow designmenu’s
Het Designkwartier is een driedaags festival in de Haagse designwijk Zeeheldenkwartier op initiatief van ontwerper Edwin Pelser, interieurstyliste Susanne Kennedy en  evenementenorganisator Mei – Lan Tjoa. Van 16 tot en met 18 mei kunnen bezoekers een route volgen langs eenmalige pop-up stores, ateliers van ontwerpers en bijzondere exposities. Het Designkwartier toont bovendien primeurs van de design­week in Milaan, die een maand eerder plaatsvond, maar ook vintage lifestyle en in­te­rieur, beeldende kunst en slow design­menu’s. Voor meer informatie: www.designkwartier.com.

Uitnodiging: opening Designkwartier
Het Museum voor Communicatie nodigt u van harte uit om bij de opening van het Designkwartier aanwezig te zijn op vrijdag 16 mei om 15 uur. Het programma voor het Designkwartier bij het museum ziet er als volgt uit:

Vrijdag 16 mei
10 – 17 uur: Museum open
15 uur: Opening Designkwartier
10 – 17 uur: Presentatie en workshop 3D-printing van ontwerpbureau &Design
14 uur: Rondleiding door XXS Dutch Design, postzegels van Nederlandse ontwerp -genomineerd voor European Design Award

Zaterdag 17 mei
12 – 17 uur: Museum open
12 – 17 uur: Presentatie en workshop 3D-printing van ontwerpbureau &Design
14 uur: Rondleiding door XXS Dutch Design, postzegels van Nederlandse ontwerp -genomineerd voor European Design Award

Zondag 18 mei
12 – 17 uur: Museum open
12 – 17 uur: Presentatie en workshop 3D-printing van ontwerpbureau &Design
14 uur: Lezing van design & stylingbureau Studio Aandacht

Over het Museum voor Communicatie

Hoewel het pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het museum al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont projecten en exposities rondom de impact van communicatie op mens en maatschappij. Voor meer informatie: www.muscom.nl.