Pinksteractiviteiten in het Afrika Museum

Tijdens de Pinksterdagen, op 8 en 9 juni, vinden in het Afrika Museum bij Nijmegen bijzondere activiteiten plaats voor jong en oud. Zo maken kinderen in de workshop ‘Schilderen als Picasso’ zelf een abstract schilderij. In de rondleiding ‘Ontmoetingen’ worden bezoekers meegenomen op een boeiende tour door het museum. Op beide dagen treden Afrikaanse muzikanten op in het Buitenmuseum.

Schilderen als Picasso
In het Afrika Museum zijn maskers te zien die een belangrijke rol spelen bij allerlei rituelen. Net als beroemde westerse kunstenaars zoals Picasso en Corneille laten kinderen zich in deze workshop inspireren door Afrikaanse maskers. Ze tekenen hun favoriet na en werken dit uit tot een echt schilderij, dat natuurlijk mee naar huis genomen mag worden.

Rondleiding ‘Ontmoetingen’
De rondleider neemt de deelnemers mee langs een aantal highlights uit de museumcollectie. Ook de tijdelijke tentoonstellingen ‘Vrouwen van het water’ en ‘Uit de kast…nu op zaal’ worden meegenomen in deze museumtour.

Op Eerste Pinksterdag treedt Lamin Kuyateh uit Gambia op. Lamin is de oudste zoon uit een traditionele Mandingue griotfamilie. Zijn vader leerde hem al op zijn vijfde jaar kora te spelen. De kora, ook wel Afrikaanse harp genoemd, is een snaarinstrument met 21 snaren en een klankkast gemaakt van een grote kalebas. Lamin zingt daarbij traditionele Gambiaanse liederen die hij in een nieuw jasje heeft gestoken.

Op Tweede Pinksterdag spelen Alfred Quenum (Benin) en Kodjo Agbodjalou (Togo) de sterren van de hemel in het Buitenmuseum. Deze muzikanten laten het publiek genieten van onvervalste Afro-jazz op saxofoon, met ritmische percussie en meerstemmige zang.

Alle activiteiten vinden plaats tussen 11.30  en 16.30 uur. Kijk voor het volledige programma op www.afrikamuseum.nl onder ‘Agenda’.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur