Persbericht
Berg en Dal, 12 juli 2012
Sprookjesmuziek uit Mali in het Afrika Museum
 
De zondagen tijdens het Zomerprogrogramma in het Afrika Museum (bij Nijmegen) staan in het teken van West-Afrikaanse muziek. Op zondag 22 juli treedt Zoumana Diarra op en hij verrast de museumbezoekers met sprankelende klanken op de kora (Afrikaanse harp).

Zoumana Diarra uit Mali is een veelzijdig muzikant. Voor zover bekend is hij de enige muzikant ter wereld die een kora met maar liefst 44 snaren bespeelt. Daarmee vernieuwt hij het meer dan duizenden jaar oude spel van koraspelers uit West-Afrika (een traditionele kora heeft 21 snaren). Naast de kora speelt Zou ook voortreffelijk gitaar, ngoni en ballafoon.
Hij trad op met bekende Afrikaanse bands als Super Biton de Segou, Railband du Bamako en met Afrika’s grootste zanger Salif Keita. In Nederland heeft Zou in veel succesvolle cross-overprojecten gespeeld met uiteenlopende artiesten als Leonie Jansen, Trijntje Oosterhuis, Stef Bos en Habib Koite.
Op zondag 22 juli treedt Zou Diarra op in het Afrika Museum en zorgt met zijn koramuziek voor een sprookjesachtige sfeer in het Buitenmuseum. Aanvang: 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.
Wat is er nog meer te doen?
Tijdens het zomerprogramma in het Afrika Museum kunnen bezoekers dagelijks deelnemen aan (theatrale) rondleidingen en workshops. Op zondag 22 juli verzorgt wever Paul Gbortsyo uit Ghana demonstraties Kente-weven op het Ghana-woonerf. Speciaal voor kinderen is de creatieve workshop ‘Weef een verhaal’ waarbij ze eerst een kijkje nemen op de werkplaats van de wever en daarna zelf met allerlei materialen een weefkunstwerk maken. In de rondleiding maken bezoekers kennis met de unieke kunstcollectie van het Afrika Museum. De Afrikaanse haarvlechtster versiert het haar van kinderen met een kleurrijke vlecht en kraal.

Kijk voor het zomerprogramma van-dag-tot-dag op website www.afrikamuseum.nl (onder het kopje Activiteiten -> Agenda).

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
Tel. 024 – 684 72 72
www.afrikamuseum.nl
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00 – 17.00 uur.