12/7/2012

NCB Naturalis heeft een nieuwe naam: Naturalis Biodiversity Center

NCB Naturalis draagt vanaf vandaag de naam Naturalis Biodiversity Center. De nieuwe naam is een logisch gevolg van de fusie tussen Naturalis, het Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland. De naamswijziging gaat gepaard met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Vanaf de fusie in 2010 tot vandaag is gewerkt met de tijdelijke naam Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis, afgekort NCB Naturalis. Edwin van Huis, algemeen directeur: “Nu bijna alle collecties en medewerkers van de gefuseerde instituten in Leiden zijn samengebracht, is de tijd rijp om gezamenlijk onder een nieuwe naam en met een nieuw gezicht verder te gaan.”

De totale collectie omvat sinds de fusie 37 miljoen planten, dieren en fossielen. Daarmee behoort Naturalis Biodiversity Center qua omvang en samenstelling mondiaal tot de top vijf in het natuurhistorische domein. In totaal werken er meer dan 100 wetenschappers en 200 gastonderzoekers die fundamenteel en toegepast onderzoek doen aan biodiversiteitsvraagstukken. Ook zijn er vele honderden amateurwetenschappers aan het instituut verbonden.

Het populaire natuurhistorische museum (met inmiddels 275.000 bezoekers per jaar) gaat ook vernieuwen. De nieuwe, opvallende huisstijl is ontwikkeld door het ontwerpbureau DieTwee uit Utrecht.

Wilt u meer weten over Naturalis Biodiversity Center kijk dan op onze vernieuwde website www.naturalis.nl, ontwikkeld door Fabrique.