Oproep: wie werkt(e) er op en voor Schiphol? Stuur een foto! Tentoonstelling 100 jaar Schiphol zoekt foto’s van mensen die in hun werk veel met Schiphol van doen hebben, met en zonder uniform.
verkeerstoren

 

 

 

Dit jaar bestaat Schiphol 100 jaar. Historisch Museum Haarlemmermeer organiseert een grote tentoonstelling over het vliegveld dat zoveel invloed had en heeft op de Haarlemmermeerpolder.  Het museum zoekt foto’s van alle soorten beroepen die zich op het vliegveld als daarbuiten bevinden die iets voor Schiphol doen. Dus werk(te) jij op of voor Schiphol? Stuur dan je foto en verhaal in voor de tentoonstelling naar infohmh@xs4all.nl. De tentoonstelling is vanaf 1 april 2016 te bezoeken, wie weet zie je jezelf terug.

19 september 2016 is het honderd jaar geleden dat de eerste militaire vliegtuigen landden op Schiphol. In haar ontwikkeling van militair vliegveld tot toonaangevende mainport heeft Schiphol en haar omgeving veel meegemaakt en hebben vele beroepen te maken (gehad) met deze mainport. Als eerste denk je aan de stewardessen en piloten of bagageverwerkers, maar ook logistieke bedrijven, marketing bedrijven, schoonmakers, beveiliging en nog vele andere beroepen maken Schiphol tot wat ze is. Het is bijna een stad op zich.

Ken of ben jij iemand die in zijn of haar beroep veel met Schiphol te maken heeft of had? Stuur vooral een foto in met je verhaal naar Historisch Museum Haarlemmermeer via infohmh@xs4all.nl. Heb je alleen geprinte foto’s, dan kan het museum ze voor je inscannen. Bel of mail even voor een afspraak en kom langs aan de bosweg 17 in Hoofddorp, langs het Haarlemmermeerse Bos (tussen Claus en Courtyard in).