Opening foto tentoonstelling in Museum Het Prinsenhof

Kunst ontmoet muziek in Museum Het Prinsenhof

Op vrijdag 13 juli opent Dr. S.C. Pont, assistent hoogleraar aan de TU Delft de tentoonstelling ‘Tram 1, richting Noorderstrand’ in Museum het Prinsenhof. Met een prachtige serie fotowerken heeft architect en fotograaf Willem van den Hoed wereldwijd hotelkamers gecomponeerd. Vanaf zaterdag 14 juli is de tentoonstelling open voor het publiek.

Naar het plafond staren en het licht zien
De tentoonstelling wordt geopend door Dr. S.C. Pont, assistent hoogleraar aan de TU Delft en werkzaam bij het Perceptual Intelligence Lab van de TU Delft. Zij vertelt over haar onderzoek naar ecological optics of natural materials and light fields. In haar onderzoek kijkt ze naar de optische eigenschappen en waarneming van licht, materiaal en vorm en ruimte en hoe dat met elkaar samenhangt. Met haar lezing “Naar het plafond staren en het licht zien” opent Pont aanstaande vrijdag de tentoonstelling.

DCMF
De beeldende kunst in de fototentoonstelling sluit aan op de muziek die te horen zal zijn op het Delft Chamber Music Festival. Het festival vindt plaats van zaterdag 4 tot en met maandag 13 augustus in het museum met als thema ‘Op reis!’. Voor Van den Hoed begint elke reis op dezelfde manier; met tram 1, richting Noorderstrand op weg naar een nieuw kunstwerk.
Bij de tentoonstelling verschijnt een kunstenaarspublicatie van 100 pagina’s. Deze is te koop in de museumwinkel en via www.willemvandenhoed.nl. Laat u meevoeren naar alle hoeken van de wereld in deze reis vol verrassende aspecten en nieuwe indrukken.

Check in en vragen staat vrij
Bij de tentoonstelling is een gratis kijkwijzer gemaakt in de vorm van een boarding pass. Deze helpt de bezoeker bij het ontdekken van de details die Van den Hoed in zijn foto’s heeft verwerkt. Op zaterdag 14 juli tussen 14:00-15:00 uur zal Van den Hoed een vragenuurtje houden in de tentoonstellingsruimte. Altijd meer willen weten over hoe hij zijn fotowerken heeft gecomponeerd of heb je andere vragen, kom dan zaterdag naar museum Het Prinsenhof.

Meer informatie via www.prinsenhof-delft.nl