Publiek uitgenodigd voor opening Superzintuigen
Ontdek de zintuigen van mens en dier in de nieuwe familietentoonstelling van Naturalis
 
Leiden, 4 oktober 2012 – Woensdag 10 oktober om 13.30 uur opent Naturalis in Leiden een nieuwe interactieve familietentoonstelling waarin de zintuigen van mens en dier centraal staan. Het publiek is voor deze opening van harte uitgenodigd.

De tentoonstelling
Zintuigen bepalen hoe de mens de wereld waarneemt. Maar mensen merken lang niet alles op wat er om hen heen gebeurt. Sommige dieren zien kleuren, horen geluiden of ruiken geuren waar wij ons amper iets bij voor kunnen stellen. Bezoekers ervaren in Superzintuigen naast zicht, gehoor, reuk, smaak en tast ook drie andere zintuigen: het elektrische, magnetische en het temperatuurzintuig. Deze komen alleen bij bepaalde dieren voor. De tentoonstelling Superzintuigen bevat ruim veertig activiteiten, met veel multimedia, talloze opgezette dieren en zelfs enkele levende exemplaren, zoals een slang, een olifantsvis en een spookmesvis. De tentoonstelling blijft tot en met 31 december 2014 in Naturalis.

De opening
Bart Meijer, presentator van Het Klokhuis, geeft op 10 oktober om 13.30 uur het startsein voor een feestelijke middag. Een slangendeskundige en een zoekhondbegeleider vertellen over het bijzondere zintuig van hun dier en door middel van proefjes testen de bezoekers hun eigen zintuigen. Na het officiële openingsmoment, waarbij honderden ballonnen de lucht in worden gelaten, gaan de deuren van de tentoonstellingszaal open.
De opening is vrij toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Aanmelden is niet mogelijk. Het museum is de hele dag gratis toegankelijk.