DAMD belangenvereniging/vakbond van-en-voor DUTCH ANIMATORS, VFX- & MOTION DESIGN PROFESSIONALS

Van de website: “Als professionals of studenten actief in 2D/3D animatie, VFX/post-productie of motion design hebben we een prachtberoep. Creatief, afwisselend en ons werk mag letterlijk gezien worden. Met zoveel voldoening van ons vak, wat willen we nog meer?

Jammer genoeg kunnen we van alleen voldoening niet leven. Wij individueel niet, maar de beroepsgroep als geheel ook niet. Wij leveren met zijn allen immers werk dat van waarde is: voor de klant, voor Nederland en voor de waardering van Nederlandse animatie wereldwijd.

Dat besef is nog niet overal doorgedrongen. Dat we een fantastisch beroep hebben, betekent niet dat we daarom onderbetaald hoeven te werken; dat het normaal is om overuren niet te belonen; dat onze waardevolle beeldrechten bijna gratis kunnen worden weggegeven.

We moeten echter ook keihard blijven werken om te zorgen dat de Nederlandse animatie- en VFX-industrie internationaal mee blijft tellen. Om een concurrerende rol te spelen in de top van de internationale markt hebben we de overheid nodig, maar bijvoorbeeld ook beroepsonderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Redenen genoeg om DAMD op te richten: de beroepsvereniging die opkomt voor de rechten en belangen van Dutch Animators, VFX- & Motion Design professionals. Samen zetten we ons in voor een gezonde, sterke en professionele branche in Nederland. Met steun van FNV KIEM, de grootste vakvereniging in de NL creatieve industrie, kunnen we onze stem laten horen in de politiek in NL en in de EU, maar ook gebruik maken van de diensten van gespecialiseerde advocaten, juristen en andere deskundigen.

Samen staan we sterk. Houd deze site in de gaten en word straks lid van DAMD om in beweging te komen voor jouw belangen en die van onze beroepsgroep. Lid zijn van DAMD heeft talloze praktische voordelen.

DAMD … omdat de Nederlandse animatie beter verdient.”