Infofilm/Museum maakte een publiekspresentatie voor het Thermenmuseum. Kern van de presentatie zijn 6 animaties die 6 locaties van het Romeinse badhuis tot leven brengen. De locaties op de archeologische site worden met laserstralen aangegeven.

Infobord_Thermenmuseum

(Bron Thermenmuseum) “In het Thermenmuseum is een nieuwe badhuispresentatie te zien. Deze bestaat uit zes filmpjes die de bezoeker laten zien hoe het badhuis er 2000 jaar geleden uit heeft gezien. De nieuwe presentatie is op de loopbrug van het museum te bekijken.

Karen Jeneson, conservator Thermenmuseum, licht toe: “Als je de overblijfselen van het badhuis ziet, is het moeilijk je voor te stellen hoe het er 2000 jaar geleden uitzag. Met de nieuwe presentatie komen de resten weer tot leven, dankzij de mogelijkheden van digitale reconstructie en animatie. De resultaten zijn verbluffend!”

Nieuw beeldverhaal Romeins badhuis
Op zes beeldschermen herbeleven we het badhuis in de Romeinse tijd. In korte, aantrekkelijke animaties wordt uitleg gegeven over het gebruik van de ruimtes in en om het badhuis. De nadruk ligt daarnaast op de constructie en de bouw van het badhuiscomplex. Door 3D-technieken zien we de archeologische resten veranderen naar de Thermen van het Coriovallum van 2000 jaar geleden. Leuk en educatief voor jong en oud!

Deze presentatie is ontwikkeld door Historisch Goud en Infofilm, dankzij de steun van Provincie Limburg. De presentatie is doorlopend tijdens openingstijden van het Thermenmuseum te bekijken.