Nieuw evenement: 1e zondag van februari Museummenu

museummenuDe 1e zondag van februari is het voortaan Museummenu. In de provincie Gelderland kunnen gasten in diverse restaurants van een speciaal Museummenu genieten. Het bestaat uit een lekkere lunch of diner dat is geïnspireerd op een thema of persoon uit de Nederlandse geschiedenis. Het inhoudelijk deel van het programma wordt verzorgd door diverse Gelderse musea. Deelnemende musea en restaurants zijn te vinden op www.museummenu.nl.

Prikkelende invulling

In de diverse restaurants krijgt het Museummenu een andere invulling. Ieder restaurant werkt dan ook samen met een ander museum. Tijdens, voor en/of na de lunch of het diner kunnen gasten meer te weten komen over het thema. Dat kan op een prikkelende manier bijvoorbeeld door een kort toneelstuk. Ook het menu is aangepast aan het thema en in de aankleding kun je elementen terugvinden. Het museum brengt haar expertise en collectie in. Het Museummenu voor iedereen toegankelijk. Je moet vooraf wel reserveren bij het restaurant.

Museum komt naar je toe!
Het Museummenu is een onderdeel van het project ‘Museum komt naar je toe!’ dat is ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland: Gelderland Cultuurprovincie! Doel van dit project (een initiatief van Prima Donna communicatieregisseurs) is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea die de provincie Gelderland rijk is. In plaats van bezoekers naar het museum te trekken zoekt het museum (potentiële) bezoekers op. Je laat het publiek op een bijzondere of onverwachte plek in aanraking komen met het museum. In het geval van het Museummenu is dat een restaurant.