Uitnodiging
NBF netwerkborrel op maandag 27 mei 2013
thema ‘AOV en Broodfonds: de mogelijkheden voor makers’

Als zelfstandig professional in de film/tv-sector wil je natuurlijk mooie dingen maken en meewerken aan de beste producties, waarmee je het liefst ook nog genoeg geld verdient om rond te komen. Maar wat als je een ongeluk krijgt en niet meer kunt werken? Of langere tijd zo ziek bent dat je niet meer op de set kunt staan? Helaas mis je als zelfstandig ondernemer vaak het financiële vangnet dat je als medewerker in loondienst wel hebt. Op de NBF netwerkborrel van mei gaan we in op deze minder leuke maar wel belangrijke kant van het zelfstandig ondernemen als film- of tv-maker. Is het echt nodig om je te verzekeren tegen dit risico, waarom is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zo duur en welke alternatieven zijn er?

Met enkele experts op het gebied van de arbeidsongeschiktheidsverzekering en het Broodfonds gaan we hierover in gesprek. Ook zal er uitgebreid aandacht zijn voor verhalen uit de praktijk en zullen personen die participeren in het Filmbroodfon ds hun ervaringen delen. Na het programma zal er de mogelijkheid zijn om de aanwezige experts om advies te vragen. Kom dus vooral langs en neem ook je collega’s mee!

Presentaties

Het Broodfonds – Biba Schoenmaker
Het Broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zelfstandige ondernemers. Een verantwoord en betaalbaar alternatief voor reguliere verzekeringen. Het Broodfonds werkt als een schenkkring. Wie ziek is krijgt van alle deelnemers een bedrag geschonken. Dit bedrag is bedoeld om te voorzien in het eerste levensonderhoud, een basisvoorziening. De deelnemers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

Meeùs Media – Peter van der Steeg & Jos Walraven
Meeùs is in Nederland een gerespecteerde adviesorganisatie op het gebied van verzekeringen, risicomanagement, pensioenen en hypotheken. Hun tak Meeùs Media is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor de multimediawereld, zoals (AV) apparatuur, filmproducties, cast & crew, evenementen en theatershows. In de presentatie zullen ze nader ingaan op de risico’s voor ondernemers in de AV-sector en de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een glas wijn. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 24 mei. Het diner wordt om 18:45 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
18:00 – 18:45 inloop & borrelen aan de bar
18:45 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 21:30 programma in de kapel
21:30 – ? borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – thema ‘AOV en Broodfonds: de mogelijkheden voor makers’
Wanneer: maandag 27 mei 2013
Waar: Media Café Restaurant LAB111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West
Voor wie: NBF-leden en alle film- en televisieprofessionals
Kosten: gratis

Aanmelden voor de NBF netwerkborrel is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds.