PERSBERICHT
hoogste bezoekcijfer in 75-jarige geschiedenis van museum
Natuurmuseum Brabant ontvangt 60.000e bezoeker
 
De familie Van Os uit Udenhout dacht op vrijdagochtend 28 december rustig te gaan genieten van de tentoonstellingen in Natuurmuseum Brabant. In plaats daarvan werden zij feestelijk onthaald.  Het gezin bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen in de leeftijd variërend van 3 t/m 10 jaar, is namelijk verwelkomd als de 60.000e bezoeker van het museum dit jaar. Daarmee werd het vorige record van ruim 53.000 uit 2008 uit de boeken geschreven. En de teller loopt nog door.

2012 gaat de boeken in als een absoluut topjaar voor Natuurmuseum Brabant. Al vanaf de eerste maanden van het jaar stegen de bezoekcijfers sterk ten opzichte van de voorgaande jaren. De tentoonstelling The making of…Dinosauriers (vanaf april) bleek een voltreffer, evenals het Ontdek- en Onderzoeksdomein voor natuur (OO- ZONE).
Na een overweldigend drukke herfstvakantieweek bleek het record uit 2008 overtroffen te zijn en kwam zelfs het magische cijfer van 60.000 bezoekers in beeld. En nu, halverwege de kerstvakantie, kon de familie Van Os het cadeau bestaande uit een Familievriendenpas van het museum, een bos bloemen en een presentje voor elke van de kinderen in ontvangst nemen. Een geweldig moment!

Tilburgse en landelijke trend
Natuurmuseum Brabant is niet het enige museum dat een topjaar draait. Ook de Tilburgse collega-musea De Pont en Audax Textielmuseum zagen hun bezoekcijfers tot recordhoogte stijgen.
Volgens de museumvereniging gaat het om een landelijke trend, die samenhangt met de economische crisis. Steeds meer mensen besluiten om in Nederland te blijven als ze iets willen bezoeken. En daar horen ook musea bij.
Landelijke trend of niet, de medewerkers van Natuurmuseum Brabant zijn trots op het behaalde resultaat en hopen de bezoekers volgend jaar in even grote getale terug te zien.