Hoge waardering voor tentoonstelling Natural Beauty in Groninger Museum
museumweekend_buren
De tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet heeft een 7,9 gekregen van de museumbezoeker.  De tentoonstelling was tot en met 25 mei te zien en trok 96.560 bezoekers.  Veel bezoekers waren verrast door de combinatie van de oude meesters  en de moderne vormgeving van kunstenaar René Knip. 

Ruim 72% van de bezoekers kwam niet uit het noorden van het land. Ook kwamen afgelopen jaar relatief veel bezoekers uit het buitenland en ruim 10% van de bezoekers kwam uit Duitsland. Dit percentage is nog nooit zo hoog geweest.  De economische spinoff bedroeg ruim 4 miljoen euro.  De stad Groningen kreeg van de museumbezoeker een 8,3.  Dit blijkt uit recent gehouden onderzoek van Grontmij.

Samenwerking UNICEF Nederland
Gedurende de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet werkte het Groninger Museum samen met UNICEF Nederland.  Het museum zamelde  geld in ten bate van het drinkwaterprogramma tegen kindersterfte.  Voor beide partijen is de samenwerking  succesvol geweest.

Door middel van een benefietveiling, gekoppeld aan de wedstrijd Kinderen schilderen voor UNICEF, werd ruim €12.000 ingezameld. Ruim 1100 kinderen maakten een landschap of stilleven. Het museum richtte speciaal hiervoor een familie-atelier in en exposeerde een deel van de werken. De overgebleven schilderijen zijn geschonken aan UNICEF.

http://www.groningermuseum.nl/