Van 18 tot 26 April is het weer Nationale Museumweek

NationaleMuseumweek

Na 33 edities van Museumweekend is het in 2015 tijd voor Museumweek. In 2014 was het thema: Doe een museum!, het thema voor de Nationale Museumweek 2015: Ons echte goud. Let op, sinds 2014 zijn de regels iets veranderd, musea mogen vanaf 2014 zelf bepalen welke entreeprijs ze vragen. Als een museum meedoet betekent dit dat er een of meer activiteiten voor bezoekers moeten worden georganiseerd.

Ons echte goud
In musea komt ons verleden tot leven en bewaren we onze schatten. We kunnen er leren wie we zijn en we kunnen in een museum weer even tot onszelf komen. In onze ‘snelle’ wereld is het prettig dat er plekken zijn waar we ons kunnen bezinnen, verwonderen, verbazen. Musea verbinden ons met het verleden maar ook met het nu. In musea kunnen we ons echte goud vinden!

De Nationale Museumweek wordt gehouden van zaterdag 18 april tot en met zondag 26 april 2015 en staat in het teken van (maatschappelijke) activiteiten van musea die lid zijn van de Museumvereniging. Je kunt de musea die deelnemen vaak met korting bezoeken, soms kost het je zelfs helemaal niets. Maar pas op, de regels zijn iets veranderd, musea zijn per 2014 niet meer verplicht korting te geven! Tijdens de Museumweek worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals Museumkids en Museumburen. Heb je na deze week de smaak te pakken dan kun je ervoor kiezen om een Museumkaart (voorheen Museumjaarkaart) aan te schaffen.

Thema Nationale Museumweek 2015: Ons echte goud.

Van 18 tot en met 26 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

De musea die meedoen aan de Nationale Museumweek:
In amsterdam o.a.