PERSBERICHT
16-5-2013

Muziek uit de romantiek bij Museum De Cruquius
Een optreden van Vocaal Ensemble La Grenouille met muziek uit de ‘Romantiek’.

Haarlemmermeer – Op 2 juni 2013 dient het negentiende-eeuwse Museum De Cruquius als perfecte locatie voor een optreden van Vocaal Ensemble La Grenouille. Deze groep zal van 16.00 uur tot 16.45 uur muziek uit de Romantiek uit de 19de eeuw ten gehore brengen.  Inloop is vanaf 15.45 uur. Men kan voor de reguliere toegangsprijzen van Museum De Cruquius het concert bezoeken. Graag aanmelden via info@museumdecruquius.nl of via info@lagrenouille.nl.

Het voorjaarsconcert van Vocaal Ensemble La Grenouille staat in het teken van muziek uit de 19e eeuw, de periode die we de “Romantiek” noemen, met een enkel werk uit de 20e eeuw dat het karakter heeft uit de Romantiek. Op het programma staan bekende en minder bekende koorwerken. Denk aan Engelse, Duitse, Franse, Russische en Hongaarse liederen, en er wordt natuurlijk ook Latijn gezongen. Verder wisselen geestelijke en wereldlijke liederen elkaar af. De natuur zal worden bezongen in “Die Nachtigall” en de liefde in een lied van Elgar. Brahms en Mendelssohn ontbreken niet en voor het ultieme kippenvelmoment is daar Rachmaninovs Ave Maria (Bogoroditse Devo). Allemaal juweeltjes uit de Romantiek, omlijst door de prachtige en passende locatie van dit concert: Museum De Cruquius, het monumentale negentiende-eeuwse stoomgemaal.
www.lagrenouille.nl

Museum de Cruquius is op weekdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Historisch Museum Haarlemmermeer is open op dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
U kunt beide musea online vinden via www.museumdecruquius.nl en via www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl. Ook op Facebook en Twitter.