Persbericht

Kröller-Müller Museum: 1 Museum met 1001 Verhalen!
Museumweekend 6 en 7 april in het teken van schrijven, dichten en fantaseren

Otterlo, 27 maart 2013

MuseumWeekend2013_2_

Voor kinderen van ongeveer 5 tot en met 12 jaar organiseert het Kröller-Müller Museum tijdens het Museumweekend, op zaterdag 6 en zondag 7 april, samen met studenten van Pabo Arnhem/Nijmegen weer een grappige en fantasievolle ontdekkingstocht voor het hele gezin: 1 Museum – 1001 Verhalen.

Tijdens de tocht ontdekken kinderen beroemde sculpturen uit de beeldentuin en hun talloze unieke verhalen. Bij elk kunstwerk begeleiden de studenten leuke en uitdagende opdrachten, die (zonder al iets te verklappen) ook weer leiden tot een nieuw verhaal! Kinderen kunnen op elk gewenst moment tussen 11.00 en 16.00 uur meedoen en krijgen aan het eind een leuk presentje.

Tijdens het Museumweekend is een kaartje voor het museum gratis, voor het Park moet de normale entreeprijs betaald worden. Volwassenen betalen € 8,40 p.p., kinderen van 6-12 jaar € 4,20 p.p. en kinderen tot 6 jaar hebben gratis entree.

De activiteiten sluiten aan bij de bijzondere kindertentoonstelling 10 Topstukken – 1001 Verhalen en de speciale beeldentuineditie van literair kindertijdschrift BoekieBoekie.
De tentoonstelling is een bijzonder samenwerkingsproject met veelbekroond kinderboekenauteur Lydia Rood en nog te zien tot en met 1 september.