Museumweekend 6 & 7 april:
publiek van harte welkom bij Amersfoortse musea

Tijdens het Nationaal Museumweekend op 6 en 7 april a.s. zetten meer dan 550 musea in heel Nederland hun deuren open voor het publiek. Ook de musea in de binnenstad van Amersfoort doen weer mee en zijn te bezoeken voor het symbolische bedrag van € 1,-.  
Daarnaast is er ook van alles te beleven.

Kunsthal KAdE
In Kunsthal KAdE is tijdens Museumweekend de tentoonstelling Space Drawings te zien. Voor deze tentoonstelling hebben elf hedendaagse kunstenaars tien levensgrote installaties gemaakt. De kunstenaars maken gebruik van de beeldtaal en de techniek van de tekening, maar passen dit breed en – in verschillende betekenissen van het woord – nadrukkelijk ruimtelijk toe, wat verrassende effecten oplevert.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april zijn er gratis instaprondleidingen bij Kunsthal KAdE. Deze beginnen op zaterdag om 13.00 uur en om 14.30 uur en op zondag om 13.00 uur en om 14.00 uur. Aanmelden kan op de dag zelf aan de kassa/balie. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen.
Op zondag 7 april treedt in het KAdECafé de band Concours Hippieque op van 15.00-16.30 uur. Toegang gratis.
Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er op zondag 7 april kinderworkshops van 13.30 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via educatie@kunsthalkade.nl.

Mondriaanhuis Amersfoort
In het geboortehuis van Piet Mondriaan kunnen bezoekers tijdens Museumweekend kennismaken met de persoon Mondriaan, zijn vroege werk en zijn atelier in Parijs. Op de benedenverdieping van het museum is Mondriaans Parijse Atelier, aan de Rue du Départ 26, op ware grootte nagebouwd.

Museum Flehite
Museum Flehite heeft in de tentoonstelling Tijdloos Eigentijds het werk van oude meesters en zeven hedendaagse kunstenaars samengebracht. Dit resulteert in verrassende confrontaties die bezoekers verleiden om anders naar kunst te kijken. Daarnaast is onder de titel Wad getekend het Waddenoeuvre van Annemieke Harkema te zien: een serie opmerkelijke tekeningen waarin het accent ligt op de lucht, een steeds weer veranderende factor in het verder zo sobere, vlakke landschap.

Tijdens Museumweekend kunnen gasten van Museum Flehite kennismaken met Koos de conducteur, die alvast wat meer zal vertellen over de familietentoonstelling ‘Op het Spoor!’ die vanaf  16 juni te zien is.
Voor kinderen die van knutselen houden is er op 6 en 7 april tussen 13.00 en 16.30 uur bij Museum Flehite een creatief Inloopatelier in Depot Junior. Het Inloopatelier is gratis.