#MuseumWeek 2015 start vandaag over de hele wereldImageProfilTwitter

Meer dan 2,200 musea, galleries en culturele instellingen van over 64 landen doen op twitter mee met #MuseumWeek.

[bron] In Nederland doen oa mee het Rijksmuseum (@Rijksmuseum), het Van Gogh Museum (@vangoghmuseum) en het Spoorwegmuseum (@Spoorwegmuseum). Maar niet alleen Nederland’s grootste namen doen mee aan dit online festival. Zo staan ook @DeLakenhal uit Leiden, @De_Appel uit Amsterdam en @EscherinPaleis paraat om zichzelf online in de spotlights te zetten.

#Museumweek_map
#MuseumWeek was vorig jaar een groot succes op Twitter. Meer dan 630 deelnemende organisaties uit 20 verschillende landen maakten onderdeel uit van dit evenement. Deelnemende musea en hun volgers deelden hun passie voor cultuur en kunst in meer dan 260.000 Tweets.

Zeven dagen, zeven thema’s
Deelnemende organisaties gebruiken de hashtag #MuseumWeek in hun Tweets zodat Twitteraars hun activiteiten tijdens de week nauwgezet kunnen volgen. Daarnaast kennen de verschillende dagen van de week allemaal een ander thema waar musea en hun fans over kunnen Tweeten:

  1. Maandag 23 maart: #SecretsMW – Laat zien wat er achter de schermen gebeurt en wat men nog niet weet over het museum.
  2. Dinsdag 24 maart: #SouveinrsMW – Vraag bezoekers hun meest waardevolle herinneringen te delen in de vorm van souvenirs.
  3. Woensdag 25 maart: #ArchitectureMW – Vertel verhalen over het gebouw.
  4. Donderdag 26 maart: #InspirationMW – Roep bezoekers op om content te delen gerelateerd aan de collectie van het museum.
  5. Vrijdag 27 maart: #FamilyMW – Laat zien waarom families en scholen het museum zouden moeten bezoeken.
  6. Saturday 28 March: #FavMW – Laat fans en bezoekers hun favoriete items en onderdelen van het museum delen.
  7. Sunday 29 March: #PoseMW – Vraag bezoekers om te poseren en selfies te maken: alleen, of met vrienden en familie.

Tijdscapsule
Zodra de #MuseumWeek erop zit, worden de Tweets van deze editie gevangen in een tijdscapsule die vervolgens in verschillende musea in Europa tentoongesteld zal worden. De capsule wordt pas na 20 jaar – in 2035 – geopend.

Kijk verder op: http://museumweek2015.org